Kurum İç Değerlendirme Raporu (KİDR) Kapsamında Alt Ölçüt Raporu ve Kalite İyileştirme Planı İzleme Raporuna ilişkin Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
1 Temmuz 2024 | 16:21

Kurumsal akreditasyon başarımızın sürdürülebilirliği için, kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalışmalara ilişkin Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında, KİDR Alt Ölçüt Raporu ve Kalite İyileştirme Planı İzleme Raporu yazımıyla ilgili Kalite Koordinatörlüğümüz tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı, 1 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Yeni Senato Salonunda yapılan toplantıya kurum koordinatörleri, idari birim yöneticileri ile kurul ve komisyonlarımızı temsilen kurul/komisyon başkanları fiilen, birim kalite ekipleri ise çevrim içi olarak katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen birim ziyaretleri ile Tam Kurumsal Akredite Gazi Üniversitesinin bu başarısının sürdürülebilirliğini ve kurumda kalite kültürünün yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi. Birim Danışmanı Kalite Komisyonu Üyesi ve Kalite Koordinatörünün birimlerde aktardığı sunumlarla Üniversitemiz birimlerinde hem raporlama hem de bu raporlara yazılabilecek nitelikli iyileştirme çalışmalarını desteklemeyi amaçladıklarını ifade eden Bayındır, “Benzer şekilde idari birimlerimiz, kurum koordinatörlükleri, kurullar ve komisyonlarımıza da alt ölçüt raporu ve kalite iyileştirme planı izleme raporu hakkında bilgilendirme yapmak üzere bir araya geldik, katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyoruz.”  dedi.

2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansına Üniversite olarak üç bildiri ile katıldığımızı dile getiren Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bu konferansta YÖK Başkanı tarafından 2027’ye kadar üniversitelerin akreditasyon süreçlerinin tamamlamasını amaçladıklarını açıkladığını aktardı. Bayındır, akreditasyonun, sunulan hizmetin kalitesinin önemli bir göstergesi olup Üniversitemizin bu alanda çok büyük bir başarı ile 2023 yılının Nisan ayında 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandığımızı hatırlatarak “Pek çok alanda olduğu gibi bu alanda da öncü olan Üniversitemizin bu başarısında her bir birimimizin ve paydaşımızın rolü büyüktür. Hep birlikte kazandığımız bu başarının sürdürülebilirliğini sağlama görevi de yine hepimize düşmektedir. Bu sebeple Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu olarak aynı dinamizmle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite İyileştirme Planı, Birim Danışmanlığı uygulaması, Kalite Ödülleri gibi pek çok örnek uygulamamız bulunduğunu ve sürekli olarak bunlara yenilerini eklemek üzere çalışmaya devam ettiğimizi vurguladı. “Bu çaba muhakkak ki tüm ekibi zorluyor ancak bizi başarıya taşıyanın da konfor alanlarımızın dışına çıkarak her gün kendi sınırlarımızı yeniden zorluyor olmamız olduğunu biliyoruz” diyen Bayındır,  kalitenin özünün sürekli iyileştirme olduğunun altını çizdi.

Sürekli iyileştirmeyi tüm birimlerimizin ilke olarak benimsemesinin önemine dikkat çeken Bayındır, birimlerin çalışmalarının bu anlayışla yürütülmesi ve başarılanların toplantıda aktarılacak olan bilgiler çerçevesinde eksiksiz olarak alt ölçüt raporlarına ve kalite iyileştirme planı izleme raporlarına yansıtılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kurumumuza, akademisyenlerimize, idari personelimize ve öğrencilerimize inandığımızı ve güvendiğimizi ifade ederken köklü geçmişimizi kurumsal dönüşüm başarısıyla destekleyen bir Üniversite olarak büyük bir güç kazandığımızın üzerinde durdu.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasının ardından Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar, Alt Ölçüt Raporlarıyla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Kalite Koordinatörlüğü olarak birimlerin daha önceki raporlarına yönelik yaptıkları inceleme sonucunda belirledikleri uyarı noktaları üzerinde durarak birimlerin, raporun yazımında dikkat etmeleri gereken hususları aktardı.

Toplantının kapanışında ise Prof. Dr. Ramazan Bayındır, raporlara aktarılan iyileştirmelerin gerekçeleri ve sonuçlarının mutlaka açıklanması gerektiğini hatırlatarak Alt Ölçüt Raporu ve Kalite İyileştirme Planı İzleme Raporu yazımlarına ilişkin önemli hususların altını çizdi.

-1 -1 -1
background image