“Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı” Gerçekleştirildi
1 Temmuz 2024 | 10:44

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi tarafından dördüncüsü düzenlenen, “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı” geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonunda yapılan programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, eğitimciler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır yaptı. Daha önce yapılan sertifika programlarını anımsatarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, ”Gazi Üniversitesi Eğitim-Öğretim Politikası ve Stratejik Plan hedefleri doğrultusunda, Kalite İyileştirme Planı kapsamında akademik personelimizin öğretim yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Üniversitemizde düzenlenen “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı”nın birincisi 23 Ocak - 03 Şubat 2023 tarihleri arasında, ikincisi 12-23 Haziran 2023 tarihleri arasında ve üçüncüsü ise 5-14 Şubat 2024 tarihleri arasında Gazi Eğitim Fakültemizin ev sahipliğinde Üniversitemizin farklı birimlerinden ve her unvandan öğretim elemanlarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, şöyle devam etti: “Birinci programda 104 katılımcıyla gerçekleştirilen memnuniyet anketleri doğrultusunda eğitimin süresinin bir haftadan iki haftaya çıkarılması, bazı derslerin saatlerinde ve içeriklerinde değişikliğe gidilmesi, yeni derslerin eklenmesi gibi bazı güncellemeler yapılmıştır. Böylece yeni programda 6 olan ders sayısı 14’e, 20 olan ders saati ise 40 saate çıkarılmıştır. Söz konusu bu güncellemelerde temel noktamız katılımcı merkezli öğrenme-öğretme yaklaşımı, etkileşimli ve aktif ders verme yöntemleri, eğitimde yapay zekânın kullanılması, akademik yazma becerilerinin artırılması, proje yazma ve yönetme deneyimi kazanmaları ve nicel-nitel araştırma becerilerinin artırılması gibi mesleki gelişimlere yönelik farkındalık kazandırma olmuştur.”

Dördüncü programı bitiren katılımcılara e-devlet üzerinden sertifika düzenleneceğini dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Bu çerçevede yapılacak olan Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programının sonunda yine memnuniyet anketleri yapılacak, çıkan sonuçlara göre düzenlenecek sonraki programların güncelleme çalışmaları katılımcıların görüş, öneri ve ihtiyaçlarına göre dinamik bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını şöyle tamamladı: “Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı’nı eğitimin öncüsü olan Gazi Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirmekten gurur duyduğumu belirterek, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ve ekibine, bu programda eğitimleri gerçekleştirecek olan Gazi Eğitim Fakültesinin çok kıymetli Hocalarına, katılımcı öğretim elemanlarımıza ve emeği geçen herkese, ayrı ayrı bütün kalbimle teşekkür etmeyi bir borç bilirim.”

Program çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

-1 -1 -1
background image