“Gönül Diliyle Görev Bilinci” Başlıklı Hizmet İçi Eğitim Programı Yapıldı
13 Haziran 2024 | 19:03

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Gönül Diliyle Görev Bilinci” adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın katıldığı programda eğitimci İdari Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer yer aldı. Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay'ın moderatörlüğünü yaptığı programda akademik ve idari personelimiz katıldı.

Gazi Eğitim Fakültesi F Blok’ta yapılan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Üniversitemiz her zaman ve her konuda ilklere ve yeniliklere imza atmaya devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gönül dili, insanların iç dünyalarını anlayabilmek ve güzel bir konuşma üslubuyla hitap edebilmeyi, hal diliyle konuşabilmeyi, samimiyet ve sevgiyi yansıtabilmek karşımızdakinin kalbine, ruhuna ve akıl dünyasına dokunabilmeyi gerektirir” dedi.

Gönül dili ile konuşabilmenin öneminden söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız,  ancak mütevazı insanların gönül dili ile konuşabileceğini belirtti. Sözlerin ve davranışların insanın gönlündekinin dışa yansıması olduğunu dile getiren Prof. Dr. Musa Yıldız, “İş hayatındaki başarıda insanlara ve topluma faydalı işler yaparken elbette gönül dili  görevimizdeki başarıyı etkiler” diye konuştu.

Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasını Aydın Kayaer’e, Eğitim Şube Müdürlüğüne ve eğitime gelenlere teşekkür ederek tamamladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Aydın Kayaer'e teşekkür belgesi takdim etti. 

İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, farkındalık oluşturucu hizmet içi eğitimler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi. Bu eğitimde de gönül dili ile iletişim kurabilmenin önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak istediklerini anlatan Aydın Kayaer, gönül dili ile iletişim kurulabilmesi durumunda doğru iletişim kurmanın mümkün olduğunu dile getirdi. İletişim ve doğru iletişim kurabilme konusunda bilgiler veren Kayaer, iletişim kurarken mütevazı olmanın ve empati kurabilmenin önemine dikkat çekti. Aydın Kayaer, “Bedeni aşk, görev aşkı, manevi aşk ve hepsi bir bütünü dediğimiz ilahi aşk kavramı, insanın yaşamında derin bir anlam taşır. Aşk, sadece romantik ilişkilerde değil, aynı zamanda görevimize, sorumluluklarımıza ve hayata duyduğumuz tutkuda da kendini gösterir. Görev aşkı dediğimizde, işimize, misyonumuza ve amacımıza olan derin bağlılığımızı ifade ederiz. Görevimizin farkındalığı, onunla olan ilişkimizin ayrıcalığını ve önemini vurgular. İşimizin ahengi ve elzem şartları, onun içerdiği derin anlamları ve etkileriyle birlikte, bizlere görevimizin değerini ve gerekliliğini hissettirir” dedi.

Aydın Kayaer sözlerinin ardından, gönül dili ile iletişim kurmanın önemine vurgu yaparak, doğru iletişimin bu şekilde mümkün olduğunu belirtti. Kayaer, iletişimde samimiyet, empati ve anlayışın öncelikli olduğu bir yaklaşımın benimsendiğinde, gönül dili ile iletişim kurmanın iş hayatında sadece etkili iletişimi sağlamakla kalmayıp aynı zamanda çalışanların motivasyonunu artırarak, iş birliğini güçlendirdiğini ve olumlu ilişkilerin kurulmasına katkı sağladığı vurguladı. Aydın Kayaer, gönül dilinin iş ortamında taşıdığı pozitif ve negatif değerler üzerinde durulduğu eğitimde, gönül dilinin işbirliğini güçlendiren, motivasyonu arttıran ve çatışmaları azaltan bir iletişim dili olduğuna dikkat çekildi.

Kayaer, sunumunda personelle uygulamalı olarak örnekler de verdi.

Programı izlemek için tıklayınız. 

 

 

-1 -1 -1 -1
background image