Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mezunlarını Coşkuyla Geleceğe Uğurladı
28 Haziran 2024 | 18:04

Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ahmet Mavi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeleri, OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Dış İlişkiler Koordinatörü Hamza Akca, OSTİM Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar, OSTİM Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci, OSTİM Sanayici ve İş İnsanları Derneği (OSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ankara Kulübü Seymenlerinin gösterisiyle devam eden programda, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpay Özer açış konuşmasını yaptı. Özer, bu yıl yaklaşık 400 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, Yüksekokulun OSTİM ekosistemine katkı sağladığını ve ülkemizdeki diğer Meslek Yüksekokullarına liderlik yaptığını vurguladı. YÖK atlas verilerine göre, Yüksekokulun 9 programının yerleştirme sıralamasında üst sıralarda yer aldığını da aktardı. Özer, öğrencilere üretimin millileştirilmesi politikasında önemli görevler düştüğünü hatırlattı ve mezunların ailelerine teşekkür etti. Konuşmasını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan sevgisi ve görev anlayışıyla noktaladı.

OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekinci, sanayide üretimin devamı için Meslek Yüksekokulu mezunlarına olan ihtiyacı vurguladı ve işbirliği çağrısında bulundu.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, yaptığı konuşmada, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde yapılan üretimin önemine vurgu yaparak, her sektörde üretimin devam etmesi gerektiğini belirtti. Meslek Yüksekokulu mezunlarının işletmelerde aktif rol alması gerektiğini vurgulayan Aydın, mezunlara bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Törende konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı üzerine 1926 yılında temelleri atılan Üniversitemizin bugünkü Rektörlük binasında “Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” adıyla açıldığını ve 1982 yılında “Gazi Üniversitesi” kimliğine kavuştuğunu söyledi. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizin 10 yerleşkede, 12 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 5 enstitü ve 39 uygulama ve araştırma merkezi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam ettiğini ifade etti.

Üniversitemizde 42 bin 116 öğrenci, 3 bin 915 akademik personel ve 5 bin 138 idari ve destek personelin bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Bayındır, Gazi Üniversitesi’nin 1926’dan bugüne akademik başarıyı ön planda tutan, nitelikli mezunlar vermeyi sürdüren, uluslararası düzeyde bilim, teknoloji ve sanatta, girişimci ve öncü bir Üniversite olduğunun altını çizdi.

2017 yılında almış olduğu Araştırma Üniversitesi misyonunu başarıyla sürdüren Üniversitemizin, Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Beş Yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısını gösterdiğine vurgu yapan Prof. Dr. Bayındır, Üniversitemizin ayrıca, Türk Standartları Enstitüsü tarafından sunulan belgelendirme hizmetleri kapsamında TSE kalite yönetim sistemi belgesini almaya da hak kazandığını dile getirdi. 

Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizin böylesi başarılı çalışmalarına önemli katkılar sunan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun kurulduğu ilk günden bu yana akademik başarıyı ön planda tutan, nitelikli mezunlar vermeyi sürdüren, Türkiye'nin lider meslek yüksekokullarından biri olduğunu belirtti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayındır, Üniversite-sanayi işbirliğini üst düzeyde gerçekleştiren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun, ülkemizdeki birçok meslek yüksekokuluna örnek olduğunu ve olmaya devam ettiğini aktardı. 

Prof. Dr. Bayındır, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun, ülkemizdeki ön lisans programları arasında en üst öğrenci yerleşme derecelerine sahip olduğunun üzerinde durdu.

Ailelere de emekleri için teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayındır, onların bu sevincini paylaştıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Bayındır, “Sevgili öğrenciler, bugün sizlerle beraber aynı ortamda bulunarak, hak etmiş olduğunuz mezuniyetinizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesine başarılı bir Meslek Yüksekokuldan mezun olduğunuz için siz öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 Ostim Organize Sanayi Bölgesinin yöneticileri ve iş insanlarına da seslenen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, şunları vurguladı: “Sanayimizde başlatılan millileşme hamlesindeki öncülüğünüz ve nitelikli üretiminizle sizlerle gurur duyuyoruz. Gerçekleştirmekte olduğunuz sektörel projelerinizle öğrencilerimizin ilham kaynağısınız. Uzun yıllardır biriktirdiğiniz bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmaları için öğrencilerimizi iş yerlerinize kabul ettiniz. Öğrencilerimizin mesleki ve sektörel gelişimine sağladığınız katkılardan dolayı ayrı ayrı hepinize öğrencilerimiz ve Üniversitemiz adına teşekkür ederim. “

Öğrencilerimize bugün itibariyle Gazi Üniversitesinden mezun olduklarını söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını “Buradan aldığınız bilgi birikimi ve feyzle Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yorulmadan çalışacağınızı biliyoruz. Sizleri ve anne babalarınızı kutluyoruz, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinize, meslek hayatınız boyunca başarılar ve esenlikler diliyorum” diyerek tamamladı. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasının ardından mezunumuz olan Orhan Aydın’a mezun kartını takdim etti.

Törene, Yüksekokul birincisi Huri Başak Aladağ'a plaket takdim edilmesiyle devam edildi. Bayrak ve flama devir tesliminin ardından dereceye giren öğrencilere plaketler ve sponsorlu hediyeler verildi. Kep atma sevinciyle son bulan tören, bahçede düzenlenen kokteyl ve müzikli eğlence ile sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image