Üniversitemiz Mutfak Personeline Yönelik Hizmet İçi Eğitimler Başladı
12 Haziran 2024 | 14:00

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Üniversitemiz Mutfak Personeline yönelik hizmet içi eğitim programlarının ilki “İş Sağlığı ve Güvenliği Az Tehlikeli Sınıf Temel Eğitim” programı ile başladı. 

“İş Sağlığı ve Güvenliği Az Tehlikeli Sınıf Temel Eğitim Programı”, Teknoloji Fakültesi Dekanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda eğitmen olarak Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı ve İş Güvenliği Uzmanı Sibel Keskin ve İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü İlk Yardım Eğitimcisi Şirin Bilgin yer aldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, İş Sağlığı ve Güvenliği Az Tehlikeli Sınıf Temel Eğitim Programları vasıtasıyla Üniversitemizin tüm personelini güvenli bir iş ortamı sunmak adına bilgilendirdiklerini söyledi. Hizmet içi eğitim programları düzenleyerek farkındalık oluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Ayça Tunçay, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Tunçay, Üniversitemizin mutfak personeline yönelik gerçekleştirilecek olan eğitimlerin bir paket program olarak planlandığını, iki hafta süreceğini ve birçok eğitimcinin katkı sağlayacağından bahsetti. 

Açılış konuşmasının ardından Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı ve İş Güvenliği Uzmanı Sibel Keskin ve İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü İlk Yardım Eğitimcisi Şirin Bilgin sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunuma iş sağlığı ve güvenliğinin tanımını yaparak başlayan Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, iş sağlığı ve güvenliğinin hayatın her alanı için son derece önemli olduğunu anlattı. Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğünün çalışmaları hakkında da bilgi veren Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, iş yerinde dikkat edilecek konulara işaret etti. Az tehlikeli sınıf temel eğitimi hakkında da açıklamalar yapan Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü Koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Mehmet Gülsün, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek sunumunu tamamladı.

Öğr. Gör. Mehmet Gülsün’ün konuşmasının ardından Sibel Keskin ve Şirin Bilgin sunumlarını yaptılar. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Eğitimler 12 Haziran-05 Temmuz 2024 tarihleri arasında devam edecek. Doç. Dr. Hande Mortaş 24 Haziran'da "Servis Personelinin Davranış ve Sunum Esasları", 25 Haziran'da ise "Hijyen (Gıda, İşletme, Alet Ekipman, Kişisel Hijyen) konulu eğitimleri verecek. 26 Haziran'da Aydın Kayaer "İletişim, Takım Çalışması", 28 Haziran'da Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bayrak Cömert "Güzel Konuşma, Diksiyon" başlıklı eğitimleri gerçekleştirecekler. 

iş sağlığı-1 iş sağlığı-1 iş sağlığı-1 iş sağlığı-1 iş sağlığı-1
background image