"Risk Yönetimi Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması ” Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
4 Haziran 2024 | 22:57

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Risk Yönetimi Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması ” adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer üstlenirken, eğitimci olarak Gazi Üniversitesi İç Denetim Birimi Başkanlığı İç Denetçi Hikmet Yüksel yer aldı. Toplantıda risk yönetim ekibi de hazır bulundu. Programda Üniversiteler için risk yönetiminin ne ifade ettiği, önemi, risk yönetim sisteminde eylem planları, hazırlanması sürecinin hangi aşamalardan geçtiği ve bu aşamaların hangi şekilde uygulaması gerektiğini üzerinde duruldu.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, 2024 yılında 45’inci hizmet içi eğitim programına imza attıklarını söyleyerek, Üniversitemizin her alanda kendini çok kaliteli bir şekilde ifade etmesinin farkındalığını yaşadıklarını ifade etti. Kayaer, Eğitim Şube Müdürlüğü olarak Üniversitenin işlevini daha yüksek tutmak ve kalitede bir numara olmak için Üniversitemizin her alanındaki konulara parmak basmaya gayret gösterdiklerini vurguladı.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, eğitimi veren İç Denetçi Hikmet Yüksel’e ve toplantıyı düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Gazi Üniversitesi yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana personeli bilgi ve beceri yönünden daha donanımlı hale getirmek maksadıyla çok çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesini hem akademik hem idari personelleri ile adına yakışır bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Yıldız, bu toplantının Üniversitemizin geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi İç Denetim Birimi Başkanlığı İç Denetçi Hikmet Yüksel sunumunu gerçekleştirdi. Konuşmasına risk yönetimini tanımlayarak başlayan Hikmet Yüksel, risk yönetimini, “kurumun amaçlarını gerçekleştirmek üzere makul bir güvence sağlamak amacıyla potansiyel olay ve durumları belirleme, değerlendirme, yönetme ve kontrol etme süreci” olarak ifade etti. Yüksel, risk yönetiminin, kurumların misyon ve vizyonu doğrultusunda belirledikleri amaç ve hedeflere ulaşmalarına katkı sağladığını belirtti.

Risk yönetiminin stratejik karar almanın ilk adımı olduğuna değinen Hikmet Yüksel, aynı zamanda bunun bir kültür değişimi ve fırsat yönetimi olduğunu söyledi.

Hikmet Yüksel, risk yönetiminin sadece olumsuzlukları öne çıkaran, pratik olmayan öneriler geliştiren, imaj maksatlı yapılan ve kendi başına problemleri çözebilecek bir fonksiyon olmadığını vurguladı.

Sözlerine risk hiyerarşisini “Stratejik Hedefler, Performans Hedefleri ve Operasyonel Hedefler” olarak ayırarak devam eden Hikmet Yüksel, Kurumsal Risk Yönetim Döngüsünün adımlarını tanıtarak risk iştahının idarenin misyonu, vizyonu ve amaçları için olan öneminin altını çizdi. Hikmet Yüksel, yeni yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığının Kamu Kurumsal Risk Rehberi hakkında da bilgi verdi.

"Risk Yönetimi Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması” adlı hizmet içi eğitim programı, soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

risk-1 risk-1 risk-1 risk-1 risk-1 risk-1
background image