"Etkili ve Güzel Konuşmak Yetenek midir, Beceri midir?" Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
30 Mayıs 2024 | 07:39

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen "Etkili ve Güzel Konuşmak Yetenek midir, Beceri midir?" adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Gazi Eğitim Fakültesi F Blok Konferans Salonu'nda yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bayrak Cömert yer aldı. Hizmet içi eğitime; Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Koşar, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer ile Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik de katıldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 42’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer ile Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik’in yaptığı açılış konuşmaları sonrasında sözü sunumunu yapmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bayrak Cömert aldı.

Programa iletişim sürecinin nasıl işlediğini anlatarak başlayan Dr. Öğr. Üyesi Bayrak Cömert iletişimde sözün, sesin ve beden dilinin alıcı üstünde farklı derecelerde etkileri olduğunu belirtti. Bu farklılıkları iletişimde nasıl kullanmamız gerektiğine ve etkili iletişim için geliştirilmesi gereken alışkanlıklara da değinen Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bayrak Cömert, “İnsanlar hissettikleri gibi davranmaktan çok, davrandıkları gibi hissederler” dedi.

Sunumunda göz teması, oturma biçimi, başın kullanışı, mimikler gibi beden dili öğelerinden de bahseden Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bayrak Cömert, bu gibi öğelerin çalışmayla geliştirilip iletişimin kuvvetlendirilebileceği, bu yüzden de etkili iletişimin bir beceri olduğununun üzerinde durdu. İletişimimizi geliştirebileceğimiz tekniklerden de söz eden Dr. Öğr. Üyesi Bayrak Cömert, bazı teknikleri canlı olarak gösterdi.

Son olarak, etkili ve güzel konuşmanın geliştirilebilecek bir beceri olduğunun ve herkesin bunu gerçekleştirebileceğinin altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Özlem Bayrak Cömert, sunumunu dinleyicilere teşekkür ederek bitirdi.

Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Programı izlemek için tıklayınız.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image