Mehmet Akif Ersoy Paneli ile On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl Afiş Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı Gerçekleştirildi
12 Mart 2021 | 17:16

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100’üncü yılı anısına düzenlenen, “Mehmet Akif Ersoy Paneli, Afiş Yarışması Ödül Töreni ve Sergi Açılışı” çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Mehmet Akif Ersoy Paneli ve afiş yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Bireylere ulaşma bakımından görsel unsurların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Musa Yıldız, “Görsel hafızanın yüksek oranda hatırlatıcı etkisi bulunmaktadır. Afiş tasarımları verilmek istenen mesajların estetik bir sunumla anlatılmasını sağlamaktadır. İstiklal Marşı’mızın vatan, hürriyet, bayrak, kahramanlık ve iman gibi temsil ettiği değerlerin vurgulanmasında afiş tasarımı önemlidir. Bu bakımdan Gazi Eğitim Fakültemizin düzenlediği bu yarışma oldukça anlamlı” diye konuştu.

Prof. Dr. Yıldız, düzenlenen yarışmaya ülke çapında lisans ve yüksek lisans düzeyinde büyük ilgi ve katılım olduğunu vurgulayarak 325 başvuru geldiğini anlattı. Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, alanında uzman akademisyenler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda üç başarı ödülü, iki mansiyon ve bir jüri özel ödülünün sahiplerini bulduğunu söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, yarışmada dereceye giren ve eserlerini yollayan katılımcıları kutladı.

Eğitim, Öğretim ve Dışilişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu, panelde İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy ve Millî Mücadele konusunu ele alacaklarını söyledi. Kalenderoğlu, İstiklal Marşı’nın gelecek kuşaklara daha iyi anlatılması adına bu paneli düzenlediklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Başkanlığını Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu’nun yaptığı panelde Prof. Dr. Mehmet Şahingöz “Millî Mücadele ve Mehmet Akif Ersoy”, Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş “İstiklâl Marşı Günümüz İnsanına Ne Söylüyor?”, Dr. Öğr. Üyesi Zeki Gürel ise “Mehmet Akif, İstiklâl Marşı ve Gerçekler” başlıklı sunum yaptılar.

Panelin ardından, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen “On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklâl Afiş Yarışma Ödül Töreni ve Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut Selvi, panel ve afiş yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz ise İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı münasebetiyle düzenledikleri yarışmaya büyük ilgi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz’ın konuşmasının ardından Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız çevrim içi açılış törenine bağlandı. Prof. Dr. Musa Yıldız, panele katılan öğretim üyelerine teşekkür etti ve yarışmada dereceye giren isimleri açıkladı.

Başarı ödülleri sahipleri şöyle: Ömer Salkı, Melikşen Aköz ve Cemile Rabia Türkkölesi başarı ödülünün sahibi olurken Burcu Yıldız ve Aleyna Yazoğlu mansiyon, Deniz Babilik ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Faaliyet, dereceye giren eserler ile yarışmaya katılan afişlerin çevrim içi olarak yayımlanmasının ardından sona erdi.

background image