Kalite Koordinatörlüğü Uygulama ve Araştırma Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
4 Temmuz 2024 | 15:58

Kurumsal akreditasyon başarımızın sürdürülebilirliği için, kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalışmalara ilişkin Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri ile birim kalite ekiplerinde görevli personellere yönelik bilgilendirme toplantısı Yeni Senato Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Tam Kurumsal Akredite Gazi Üniversitesinin bu başarısının sürdürülebilirliği ve kurumda kalite kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla her yıl birimlerimize iç değerlendirme raporları kapsamında geri bildirim yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Bayındır, bu sayede Üniversitemiz birimlerinde hem raporlama hem de bu raporlara yazabileceğimiz nitelikli iyileştirme çalışmalarını desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti. Tüm hizmet alanlarında Üniversitemiz başarılarını destekleyen uygulama ve araştırma merkezlerimiz ile de Kalite Koordinatörlüğümüzün düzenlediği bu toplantıyla bir araya gelme imkanı bulduklarını belirten Prof. Dr. Ramazan Bayındır, katılımcılara teşekkür ederek verimli bir toplantı geçmesini diledi.

Araştırma Üniversitesi olan Gazi Üniversitesi için Uygulama ve Araştırma merkezlerimizin ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, her bir merkezimizin Kurum için üstlendiği misyonun farklı olduğuna ve UYGAR iç değerlendirme raporlarının kurum için ayrı önem taşıdığına işaret ederek “Kurumun yetkinliklerine ve ülkemize olan katkılarınızı ancak sizlerin hazırlayacağınız nitelikli raporlarla KİDR’imize yansıtabiliriz.” diye konuştu.  Uygulama ve araştırma merkezleri raporlarının Merkez internet sayfasında kalite sekmesi altında yayınlandığını hatırlatan Prof. Dr. Bayındır, “Bu kapsamda bir yıl boyunca neler yaptığınızı, neleri iyileştirdiğinizi raporlarınızda görmeliyiz. Bugün toplantımıza katılan merkez müdürlerimiz iç değerlendirme raporlarının asıl sahipleridir. Değerli yöneticiler, Birimleriniz raporlarının eksiksiz olması için gereken titizliği göstermenizi bekliyoruz. Çok değerli çabalarınız, elde ettiğiniz sonuçlarınızın görünürlüğü için raporlama sürecine gereken hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasının ardından Kalite Komisyonu Araştırma Geliştirme Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Murat DENER tarafından merkez raporlarına ilişkin değerlendirme sunumu katılımcılara aktarıldı.

Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar’ın Birim İç Değerlendirme Raporu ve Kalite İyileştirme Planı İzleme Raporu sunumunu ile uygulama ve araştırma merkezi müdürleri, müdür yardımcıları ve birim kalite ekibi üyelerine yönelik bilgilendirme gerçekleştirildi.

-1 -1 -1 -1
background image