Üniversitemizde “Blokzincir Teknolojisi, Kripto Paralar ve Dünya Ekonomisine Etkisi” Konulu Seminer Düzenlendi
1 Mart 2021 | 17:02

Üniversitemiz TUSAŞ Kazan Meslek Yüksekokulu, Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı kapsamında gerçekleştirdiği “İleri Teknoloji Seminerleri”nin ikincisini düzenledi. ASELSAN Askeri Haberleşme Sistemleri Programlar Direktörü Dr. Orhan Muratoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, “Blokzincir Teknolojisi, Kripto Paralar ve Dünya Ekonomisine Etkisi” konusu üzerinde duruldu.

Programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı. Programda, tüm dünyada adını duyuran bu teknolojiler hakkında bilgi verileceğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “İnternetin kullanımının birçok alanda arttığı günümüzde, paylaşılan veriler de artmaktadır. Paylaşılan veriler genelde metin, görsel olmakla birlikte değerli varlıkların da paylaşıldığı görülmüştür. Bu noktada blokzincir teknolojisi kullanılmaktadır. Kripto paraların dünya ekonomisinde önemli bir yer tutmaya başlaması da blokzincir teknolojisine olan ilgiyi artırmıştır. Tüm dünyada bu teknolojilere yapılan yatırımın artması ve dünyanın önde gelen şirketlerinin yöneticilerinin de bu konuya dikkati çekmesiyle konu daha popüler hale gelmiştir” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından Dr. Orhan Muratoğlu’nun “Blokzincir Teknolojisi, Kripto Paralar ve Dünya Ekonomisine Etkisi” konulu sunumuna geçildi. Muratoğlu, internette bilgi paylaşımını blokzincir teknolojisinin sağladığını ve kripto paranın da bunlardan biri olduğunu söyledi. Kripto para kavramının geçmişi hakkında bilgiler veren Dr. Orhan Muratoğlu, kripto paranın günümüzde herhangi bir aracı olmadan para paylaşımına olanak sağladığını anlattı.

 

 

background image