Üniversitemizin Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinin Değerlendirildiği Üst Yönetim Toplantısı Yapıldı
1 Mart 2021 | 14:17

Üniversitemizin gelecek vizyonunun belirlenmesi kapsamında yapılan Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi.

Yeni Senato Salonu'nda yapılan toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Buluç, Prof. Dr. Fazlı Polat, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanları Prof. Dr. H. İbrahim Bülbül, Prof. Dr. Alper Ceylan, Prof. Dr. Erdal Zorba, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan ve Eğitim Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İhsan Kalenderoğlu katıldı.

Toplantıda, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Zeynel Seferoğlu tarafından akademik yükseltilme ve atanma kriterleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumda, Gazi Üniversitesinin bir araştırma üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanlardaki konumunun daha ileri seviyelere taşınmasında akademik yükseltilme kriterlerinin geliştirilmesinin önemi ele alındı.

Üniversitemizin gelecek vizyonunun belirlenmesi ve karşılaşılan sorunların çözümü amacıyla akademik yükseltilme ve atanma kriterlerinin araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliğinin artırılması için güncellenmesi gerektiği vurgulandı.

Toplantıda, akademik kriterlerin, Üniversitemizin akademik performansının belirlenmesi açısından önem taşıdığı tespit edilerek; Gazi Üniversitesinin kurumsal gelişimine katkı sağlayacak tedbirlerin alınması ve uygulanması kararlaştırıldı.

background image