"Çocuk ve Spor" Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
28 Mayıs 2024 | 16:52

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen "Çocuk ve Spor" adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ceren Suveren yer aldı. Programda; çocuklar neden spor yapmalı, spora ne zaman başlamalı, ne zaman özelleşmeli sorularına yanıt arandı.  Hizmet içi eğitime İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer ile Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik de katıldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 41’inci hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Doç. Dr. Ceren Suveren'e bıraktı.

Sözlerine spor yapan çocukların zihinsel gelişimlerinin yaşıtlarına göre daha fazla olduğunu söyleyerek başlayan Doç. Dr. Suveren, sporun zihinsel gelişime ek olarak çocukların sosyal zekasının gelişiminde de oldukça etkili olduğunu belirtti.

Sunumunda sporun ruhsal ve psikolojik gelişim için öneminden bahseden Doç. Dr. Suveren; stresle başa çıkma, disiplin, özgüven ve özsaygı, depresyon ve anksiyete riskini azaltma, yaratıcılık ve hayal gücü gibi alanlarda sporun önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.

Sporun sadece uğraşılması gereken bir alan olması yerine hayatın her yerine entegre edilmesi gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Ceren Suveren, ebeveynlerin çocuklarına bu konuda örnek olmalarının önemini belirterek sunumunu sonlandırdı.

Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Hizmet içi eğitim programını izlemek için linki tıklayınız.

-1 -1 -1 -1
background image