TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Mezunlarını Uğurladı
2 Temmuz 2024 | 19:45

Üniversitemiz TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Gazi Konser Salonunda yapılan mezuniyet töreni, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Harun Koçak’ın konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Harun Koçak, 2014 yılında kurulan TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulunun; Uçak Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Bilişim Güvenliği Teknolojisi. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi programları hakkında bilgi verdi. Koçak, Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin TUSAŞ’ta işyeri eğitimi, staj ve istihdam fırsatları sayesinde iş ve meslek hayatına yönelik olarak donanımlı bir biçimde mezun olduklarının altını çizdi.

TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu mezunlarını tebrik eden TUSAŞ Mesleki Eğitim Şefi Berat Emre İleri, Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle yürüttükleri projelerden ve geliştirdikleri çalışmalardan oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek mezunların sektördeki istihdam oranının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Törendeki konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Gelişli ise, “Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren meslek yüksekokullarımız, geçmişten günümüze on binlerce öğrenciyi hayata ve sektöre kazandırmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşamaktadır” diyerek TUSAŞ-Kazan Meslek Yüksekokulu mezunlarının HAVELSAN ve METEKSAN gibi savunma sanayiinin öncü firmalarıyla yapılan iş birliği sayesinde sektörde edindikleri bilgiler ile kariyerlerine bir adım önde başladıklarını vurguladı. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Prof. Dr. Yücel Gelişli, “Ben inanıyorum ki sizler; ülkemizin her karış toprağında, bayrağımızın dalgalandığı her yerde, görevinizi Meslek Yüksekokulumuzdan aldığınız akademik bilgi ve millî sorumluluk bilinciyle en güzel şekilde yapacaksınız. Allah’a emanet olunuz, sağlıcakla kalınız” diyerek 2023-2024 mezunlarını uğurladı.

Tören, müzik dinletisi ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kep atma töreniyle sona erdi.

tuşas-1 tuşas-1 tuşas-1 tuşas-1 tuşas-1 TUSAŞ-1 TUSAŞ-1
background image