“İç Kontrol Bilinci” Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi
23 Mayıs 2024 | 18:55

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İç Kontrol Bilinci” adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Üniversitemiz birimlerinde görev yapan iç kontrol ekiplerine yönelik yüz yüze hizmet içi eğitim programına akademik ve idari personel katıldı. 

Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen hizmet içi eğitime Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer katıldı. Programda eğitimci olarak Üniversitemiz İç Denetim Birim Başkanlığından İç Denetçi Umut Domaç yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aydın Kayaer, hizmet içi eğitimlerde farkındalık yaratıcı konulara değinmeye önem verdiklerini söyledi. Üniversitemizin kalite bağlamında yaptığı çalışmalarla birlikte iç kontrol konusunun daha da önem kazandığını dile getiren Kayaer, bu konuda personelin bilgi birikimini ve farkındalığını artırmak için “İç Kontrol” başlıklı bu hizmet içi eğitimi düzenlediklerini anlattı.

Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik de Personel Daire Başkanlığı olarak personeli güncel konularda bilgilendirmeyi amaçladıklarını ve hizmet içi eğitim programlarında yer verilecek konuları bu doğrultuda belirlediklerini ifade etti. Ecik, programa katılımından dolayı Umut Domaç'a teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından İç Denetçi Umut Domaç’ın sunumuna geçildi. Umut Domaç, kamuda iç kontrol ve tanımı, tarihçesi,  kamuda iç kontrolün nasıl yürütüleceği ve Kamu İç Kontrol Standartları hakkında bilgilendirmelerde bulunduğu bir sunum gerçekleştirdi.   

İç Denetçi Umut Domaç, iç kontrolü “kurumun yönetim ve personeli tarafından hayata geçirilen belirlenmiş hedeflere ulaşılmasında ve misyonunu gerçekleştirmesinde makul güvence sağlamak üzere tasarlanmış ve kurum genelini etkileyen bütünleşmiş bir süreç” şeklinde tanımladı. İç kontrolün bir süreç olmasının yanı sıra diğer tüm faaliyet süreçlerinde kullanılan bir araç olduğunu vurgulayan Umut Domaç, iç kontrolün amaç ve hedefleri üzerinde durdu. İç kontrolün iç denetimi de kapsadığını belirten Umut Domaç, sunumuna Kamu İç Kontrol Standartlarına değinerek son verdi.

Program, soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

iç kontrol-1 iç kontrol-1 iç kontrol-1 iç kontrol-1 iç kontrol-1 iç kontrol-1
background image