"Büyük Üstad Mimar Sinan" Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2024 | 18:17

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından akademik ve idari personelimize yönelik olarak düzenlenen "Büyük Üstad Mimar Sinan" adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Aydın yer aldı. Programa İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 39’uncu hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere Prof. Dr. Önder Aydın’a verdi.

Sözlerine Mimar Sinan’ı anlatan önemli kitaplardan bahsederek başlayan Prof. Dr. Aydın, bu kitapların Mimar Sinan’ın hayatını anlatan en önemli kaynaklardan bazıları olduğuna değindi. Mimar Sinan’ın anılarının olduğu Tazkiretü’l Bünyan ve Tezkiretü’l Ebniyye’de geçen ve Mimar Sinan’ı üstat yapan gerçeklerden de söz eden Prof. Dr. Önder Aydın, Mimar Sinan’ın hayatı boyunca yaptığı eserlerin çeşitliliğine parmak bastı.

Prof. Dr. Aydın; Prut nehri köprüsü, İstanbul suyolu, Şehzade Camisi, Süleymaniye Camisi gibi birçok eserde Mimar Sinan’ın üzerinde durduğu eserler olduğunu belirtti. Prof. Dr. Önder Aydın, aynı zamanda bu dönemdeki camilerin önemine ve Mimar Sinan’ın bu camilerdeki işçiliğine vurgu yaptı.

Sunumuna İstanbul Süleymaniye Külliyesi’nin ve Edirne Selimiye Cami’si gibi yapımı Mimar Sinan’a ait yapıların yansıttıkları Türk kültürünü ve işçiliğini inceleyerek devam eden Prof. Dr. Önder Aydın, Mimar Sinan’ın kültürümüze ve günümüz Türk mimarisine olan katkıları hakkında bilgi verdi. 

Son olarak, Mimar Sinan’ın yaşadığı çağdaki ve günümüzdeki önemine değinerek sunumunu sonlandıran Prof. Dr. Aydın, katılımcılara teşekkür etti.

Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Eğitim videosu için tıklayınız.

mimar sinan-1 mimar sinan-1 mimar sinan-1 mimar sinan-1
background image