Üniversitemizde ‘Aileyi Ayakta Tutan Değerler’ Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi
14 Mayıs 2024 | 15:31

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Aileyi Ayakta Tutan Değerler’ adlı hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi. Programa Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik, Üniversitemiz akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Çevrim içi olarak yapılan programın moderatörlüğünü Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay üstlenirken, programda eğitmen olarak Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer yer aldı.

Açılışta söz alan Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay, 2024 yılında 36’ncı hizmet içi eğitim programını düzenlediklerini ifade etti. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Eğitim Şube Müdürü Ayça Tunçay sonrasında sözü sunumu yapmak üzere İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer’e bıraktı.

Ailenin Türk toplumunun temeli olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Kayaer, sağlam ve güçlü bir toplumun ancak güçlü ve düzenli ailelerle meydana geleceğine vurgu yaptı.

Saygı duyulmayan hiçbir şeyin sevilemeyeceğini, kabullenilmeyeceğini ve benimsenilemeyeceğini belirten İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kayaer, saygı duyulmayan bir ailenin ferdi olunamayacağını ifade etti. Bütün insanların sevebileceğini fakat bütün insanların saygı duyamayacağını anlatan Aydın Kayaer, ‘Küçük bir kalkış da saygıdır, küçük bir söz de saygıdır veya konuşulan bir sözü saygıyla karşılamak da bir erdemdir’ dedi.

Aydın Kayaer, hediyeleşmenin unutulan önemli bir erdem olduğunun üzerinde durarak, aile içi yapılan istişarenin de aile içindeki sorunların çözüm bulmasında önemli role sahip olduğunu vurguladı. Ailenin kutsal bir kavram olduğunu söyleyen İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kayaer,  ailenin özünde sevginin, güvenin, saygının, zarafetin, samimiyetin ve içtenliğin en güzel yönlerinden birinin paylaşmak olduğunun altını çizdi. Günümüzde aile olmanın değerlerini yitirdiğimizi açıklayan Aydın Kayaer, teknolojik bağımlılığın ailevi değerleri ve aileyle geçirilen zamanı olumsuz yönde etkilediğini ve bu durumun geçmişten bugüne hızla arttığını ifade ederek sözlerini sonlandırdı. Program, soru-cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

Eğitimin videosunu izlemek için tıklayınız.

aydın kayaer-1 aydın kayaer-1 aydın-1
background image