Üniversitemiz ERACON 2024’te Yerini Aldı
3 Temmuz 2024 | 20:28

Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (The European Association of Erasmus Coordinators [EAEC]) tarafından düzenlenen Erasmus Koordinatörleri Kongresi ve Eğitim Fuarı’nın bu yıl 20’ncisi yapıldı. 24-28 Haziran 2024 tarihlerinde Porto Polytechnic University - School of Engineering (Portekiz) ev sahipliğinde yapılan etkinlik, AB üyesi/olmayan ülkelere ait farklı üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Gazi Üniversitesini temsilen; Toplumsal Katkı ve Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, GUZEM Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ, Bilgi İşlem Daire Başkanı ve BAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zafer Ayaz, GUZEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tanrıverdi, GUZEM AR-GE Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Uysal, Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Kübra Deniz, Erasmus+ Personel Hareketliliği ve Kurumlararası Anlaşmalar Danışmanı Öğr. Gör. Aslı Eken ve Erasmus+ Finans Sorumlusu Selim Sakıoğlu katıldı.

Kongre kapsamında biri Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül’e ait olmak üzere toplam 7 akademik bildiri sunuldu. Özellikle Erasmus+ Programında dijitalleşme, yapay zekâ, makine öğrenmesi, blok zincir, yeşil uygulamaların öneminin vurgulandığı ve Üniversitemizin örnek uygulaması sosyal transkript hakkında bilgi verilen akademik oturumlara Fransa, Yunanistan, İtalya, Letonya, Romanya başta olmak üzere diğer üye ülkelerden katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Oturumlar sırasında oldukça verimli geçen iş birliği ve ortaklık görüşmeleri gerçekleştirildi. 

Dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerinden gelen çok sayıda akademisyen ve uzmanın buluştuğu Kongrede, iş birliklerini geliştirmek amacıyla üniversite buluşmaları (U2U Meetings) yapıldı. Etkinlik kapsamında Üniversitemize ait bir stant da açıldı. Tanıtım ürünlerimizin yer aldığı bu stantta Üniversite temsilcilerine misyon ve vizyonumuz doğrultusunda Üniversitemizin sunduğu akademik ve kültürel imkanlar hakkında bilgi verilirken, Üniversitemizle gerçekleştirilebilecek iş birliği imkanları ele alındı.

Kongre kapsamında düzenlenen “Erasmus+ Poster Tasarımı Yarışması”na GUZEM öğretim görevlileri ve öğrencilerinin tasarladığı 5 poster ile katılım sağlandı. Öğr. Gör. Nail Akgün tarafından tasarlanan poster ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Böylece Üniversitemiz geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da üçüncülük ödülünü elde etti.  Ödülü teslim alan Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Programı Koordinatörü Doç. Dr. Aslıhan Selcen Bingöl, şunları dile getirdi: “Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a uluslararasılaşma konusunda göstermiş olduğu vizyon ve desteklerinden, bizlere olan güvenlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Saygıdeğer Rektörümüzün bizlere olan güveni ve desteği sayesinde Üniversitemizi uluslararası etkinliklerde en iyi şekilde temsil etmenin yanı sıra Ulusal Ajans tarafından 2024 Dönemi KA131 hibe desteklerinin açıklandığı bugünlerde istikrar ve gayretle çalışmamızın ürünü olan yeni bir başarı daha sağlayarak geçen yıla göre yüzde 40'lık bir hibe artışı sağlandığını açıklamaktan gurur duyuyoruz.”

-1 -1 -1 -1
background image