Araştırma Üniversitesi İzleme, Değerlendirme ve Sürdürülebilirlik Toplantıları kapsamında Üniversitemiz Enstitü Yöneticileri ile gerçekleştirilen toplantıda 2023 yılı hedef göstergelerine yönelik 8 ayda yapılan çalışmalara değinildi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında Rektörlük Yeni Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Osman Dur ve Üniversitemiz Enstitülerinde görev yapan yöneticiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, göreve geldikleri günden bu zamana kadar Gazi Üniversitesi olarak gerek yurt içi derecelendirme kuruluşlarının verilerine göre gerek uluslararası derecelendirmelerde hissedilir derecede bir ilerlemenin olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Ortaya koyulan verilere baktığımızda projeler konusunda başarılı olduğumuz görülüyor. Üniversite olarak koymuş olduğumuz hedefimiz, 2024 yılına kadar Türkiye’de ilk 5 içinde yer almak ve uluslararası reyting kuruluşlarında da ilk 500 de olmak. Uluslararası alandaki ilk 500’lük hedefimizi gerçekleştirdik. İlk 5 hedefimize de çok yaklaştık. İnşallah önümüzdeki yıl bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise yaptığı değerlendirme konuşmasında, üniversite olarak hangi kurumlara veri sağlandığından bahsetti. Prof. Dr. Bayındır, “YÖK Üniversite İzleme ve Değerlendirme, Araştırma Üniversitesi Performans Göstergeleri ile Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endekslerinde veri sağlamaya çalışıyoruz. Toplamda üç farklı veri tabanı yer almakta ve veri girişi sağlanmakta. Üniversite İzleme ve Değerlendirme kriterlerinde eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, uluslararasılaşma, sürdürülebilirlik, topluma hizmet ve sosyal sorumluluk olmak üzere beş başlıkta performans değerlendirmeleri yapılıyor. Üzerinde önemle durduğumuz bir diğer başlık olan Araştırma Üniversitesi Performans Göstergeleri kapsamında araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi ve etkileşimli iş birliği olmak üzere üç başlıkta ve Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endekslerinde ise bilimsel ve teknolojik araştırma etkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve girişim, ekonomik ve toplumsal katkı olmak üzere dört başlıkta değerlendirmeler yapılıyor. Bu başlıklarda belirlenen hedefler doğrultusunda kurum olarak bu zamana kadar neler yaptık ve bundan sonraki süreçte de sürdürülebilirlik adına neler yapabiliriz bunu sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.
Kalite, kapasite ve iş birliği konusunda diğer üniversitelerle birlikte ilk on içerisinde olduğumuzun altını çizen Prof. Dr. Bayındır, “Bu süreçte bizi en geride bırakan kısım iş birliği konusu oldu. Bu konuda da çalışmalarımızı artırmaya ve sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.
Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın değerlendirme konuşmasının ardından, toplantıya katılan Enstitü Yöneticilerinden yürütülen çalışmalara ilişkin dilek ve temenniler alındı. Toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Kosova Cumhuriyeti’nde Görüşmeler Gerçekleştirdi
Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı: “Hemşireliğe Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Bilgisayarları Yenilenen Merkez Kütüphaneyi Ziyaret Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, AtölyeDüşleDüşün Öğrencileri ile Bir Araya Geldi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.