Üniversitemizde Hemşirelik Haftası dolayısıyla anlamlı bir kutlama programı düzenlendi. Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Serdar Polat ve Dr. Ahmet Bilal Dostbil, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Handan Boztepe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gazi Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Bilgin, Öğr. Gör. Erkan Tonyalı ve Arş. Gör. Berkcan Kayaarslan tarafından sunulan müzik dinletisi ile başladı. Katılımcıların ilgiyle takip ettiği müzik dinletisinin bitiminde, Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya katkılarından dolayı sanatçılara teşekkür belgelerini takdim etti.
Hemşirelik Haftası Kutlama Programı, Prof. Dr. Alkaya’nın açış konuşmasıyla devam etti. Prof. Dr. Alkaya, Hemşirelik Haftası’nın tarihine değinerek, 12 Mayıs’ın hemşirelik mesleğinin kurucusu Florence Nightingale’in doğum günü olması nedeniyle tüm dünyada Hemşirelik Haftası olarak kutlandığını hatırlattı. Hemşireliğin özünün bakım, koruma, umut aşılama ve bilgi verme olduğunu belirten Prof. Dr. Alkaya, hemşirelik mesleğini yaşamın en kırılgan anlarında insan hayatına dokunmak olarak tanımladı. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelerin, hemşirelik mesleğinin önemini arttırdığını ifade eden Prof. Dr. Alkaya, sözlerini “Hemşireliğe yatırım, geleceğe yatırımdır; güçlü ve sürdürülebilir sağlık sistemlerine yatırımdır” diyerek noktaladı.
Prof. Dr. Alkaya’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal konuşmasını gerçekleştirdi. Hemşirelik Fakültesinin sağlık alanına nitelikli hemşireler kazandırdığını belirten Prof. Dr. Ünal, hemşireliğin yalnızca insan sağlığına değil, toplum sağlığına da doğrudan dokunan çok yönlü bir meslek olduğunu ifade etti. Fakültenin nitelikli akademik kadrosunun hem eğitim hem de sağlık hizmetlerine sunduğu katkılardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Ünal, “Hemşirelik Haftası’nı kutluyor, tüm hocalarımıza, hemşirelerimize ve hemşire adayı öğrencilerimize başarı ve esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ünal’ın konuşmasının ardından, klinik uygulamalarda gösterdiği başarıları dolayısıyla Gazi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Yasemin Dağlı’ya başarı belgesi takdim edildi.
Belgeyi Prof. Dr. Ünal ve Prof. Dr. Alkaya birlikte verirken, Prof. Dr. Ünal “Siz memleketimizin geleceğisiniz” diyerek Dağlı’yı tebrik etti.
Etkinlik, Doç. Dr. Handan Boztepe’nin “Yaratıcılığın Gücü” başlıklı sunumuyla devam etti. “Burada sunum yapabiliyor olmanın heyecanını ve onurunu yaşıyorum” diyerek giriş yapan Doç. Dr. Boztepe, yaratıcılık hakkında bilgi verirken, hemşirelikte yaratıcılığın öneminden bahsetti. İnsanı hayata bağlayan üç şeyin yaratıcılık, merak ve neşe olduğunu belirten Doç. Dr. Boztepe, “Yaratıcılık öğrenilebilir, geliştirilebilir ve hatırlanabilir” dedi. Sunumunu herkesin hemşirelik haftasını kutlayarak tamamlayan Doç. Dr. Boztepe’ye, Prof. Dr. Alkaya teşekkür belgesi takdim etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Kosova Cumhuriyeti’nde Görüşmeler Gerçekleştirdi
Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı: “Hemşireliğe Yatırım, Geleceğe Yatırımdır”
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Bilgisayarları Yenilenen Merkez Kütüphaneyi Ziyaret Etti
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, AtölyeDüşleDüşün Öğrencileri ile Bir Araya Geldi
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.