Üniversitemizin İlk Patentli Ürünü Olan “Theraphyto Ağız Bakım Spreyi”nin Lisans Devri İmza Töreni Gerçekleştirildi
10 Aralık 2021 | 17:14

Üniversite-sanayi iş birliği ile patentin ticarileşmesine dayanan ve Üniversitemizin Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilk ürünü olan “Theraphyto Ağız Bakım Spreyi”nin lisans devri imza töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük Eski Senato Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Theraphyto firmasının temsilcisi Galip Altıntaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Ragıp Akyürek yer aldı.

Theraphyto ağız bakım spreyi (mouth defence spray); Torbalı Ticaret Odası ve MESMAP-7 (7th International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants) ortaklığında 20 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen MESMAP INNOVA Uluslararası Ödüllü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ar-Ge Proje Pazarında, yenilikçi ürün kategorisinde ödüle (honorable mention award) layık görüldü. İçeriğinde, ülkemizde yetiştirilen beş bitkinin uçucu yağı ile propolis ekstresi taşıyan formülasyona sahip ilk ağız bakım spreyi; Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’ın buluş sahibi olduğu patent altında Theraphyto firması tarafından lisans devri yoluyla ticarileştirilerek Üniversitemizin, üniversite-sanayi iş birliğine dayalı ilk ticari ürünü oldu. Yenilikçi ürün kategorisinde, Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan tarafından geliştirilen ve Theraphyto firması tarafından üretilen “Defense Ağız Spreyi” ise mansiyon ödülü aldı.

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberin ingilizce metnini okumak için tıklayınız.

Üniversitemizin İlk Patentli Ürünü Olan “Theraphyto Ağız Bakım Spreyi”nin Lisans Devri İmza Töreni Gerçekleştirildi-1 Üniversitemizin İlk Patentli Ürünü Olan “Theraphyto Ağız Bakım Spreyi”nin Lisans Devri İmza Töreni Gerçekleştirildi-1 Üniversitemizin İlk Patentli Ürünü Olan “Theraphyto Ağız Bakım Spreyi”nin Lisans Devri İmza Töreni Gerçekleştirildi-1 Üniversitemizin İlk Patentli Ürünü Olan “Theraphyto Ağız Bakım Spreyi”nin Lisans Devri İmza Töreni Gerçekleştirildi-1
background image