Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Astana’da Düzenlenen ‘ConnectEd 2024’e Katıldı
19 Ekim 2024 | 02:50

Yenilikçi uygulamalar, ortaklıklar ve teknolojik gelişmeler ışığında eğitimin geleceğinin nasıl şekillendirileceğinin tartışıldığı “ConnectEd 2024: Geleceği Yeniden Tasarlamak” başlıklı uluslararası konferans, 20’den fazla ülkeden, aralarında Gazi Üniversitesinin de yer aldığı 300’den fazla yükseköğretim kurumunun rektör ve temsilcilerinin katılımıyla 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirildi.

Üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve alanında uzman isimleri bir araya getiren konferansta Gazi Üniversitesini, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal temsil etti.

Konferans boyunca düzenlenen oturumlarda 70’ten fazla uluslararası konuşmacı, “Geleceği Şekillendirme”, “Eğitim Teknolojileri ve Etkisi”, “Teknoloji ve İnsan Sinerjisi”, “Geleceğin Eğitimi ve Bilimi” ve “Küresel Eğitim Bağlantıları” başlıkları altında sunumlarını gerçekleştirdi.

Kazakistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tamara Duysenova da konferansta yaptığı konuşmada birlik olmanın önemine işaret ederek, "Etkili iş birliği sayesinde hedeflerimize birlikte ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Uğur Ünal ve diğer katılımcılar, oturum sonunda, Başbakan Yardımcısı Duysenova ile bir araya gelerek sohbet etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve heyette bulunanlar, Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu’nun heyet onuruna verdiği akşam yemeğine de katıldı. Rektörler, yemekte, Kazakistan üniversiteleri ile yapılan iş birlikleri ile ilgili Büyükelçi Kapucu’ya bilgi verdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image