Gazi Üniversitesi Temel ve Mühendislik Bilimleri Merkez Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Testinden Başarıyla Geçti
18 Ekim 2024 | 16:29

Gazi Üniversitesi Temel ve Mühendislik Bilimleri Merkez Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde (GÜTMAM) bulunan Radyoaktivite Ölçüm ve Analiz Laboratuvarı Uluslararası Atom Enerji Ajansı tarafından dünya genelinde düzenlenen 516 laboratuvarın katıldığı Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma Testinden (IAEA-TERC-2024-01 Worldwide Proficiency Test) tüm radyonüklitlerden başarıyla geçerek büyük bir başarı elde etti. Doğal gama radyasyonu yayan sediment ve boksit kompozisyonundaki iki farklı çevresel numunede bulunan uranyum/toryumun tüm bozunma ürünleri ve potasyuma ait 20 farklı radyonüklitten A skor elde edildi. Laboratuvarların ölçüm doğruluğunu ve hassasiyetini değerlendiren, sonuçların uluslararası standartlarla uyumlu olup olmadığını gösteren bu testten elde edilen bu başarı Gazi Üniversitesi Temel ve Mühendislik Bilimleri Merkez Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoaktivite Ölçüm ve Analiz Laboratuvarında yapılan deney sonuçlarının kalite güvencesini sağladı.

GÜTMAM yönetimi ve emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

-1 -1 -1 -1