Gazi Üniversitesi Ev Sahipliğinde "21. Türkiye Kuş Konferansı"
18 Ekim 2024 | 11:17

"21. Türkiye Kuş Konferansı: Yaban Hayatı Suçları ve Kuşlar" 18-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversitemiz Rektörlüğü Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleşiyor. Bu yılki ortakları arasında Üniversitemiz, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Gazi Üniversitesi Biyolojik Takip ve Araştırma Topluluğu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu bulunan konferans, Doğa Derneği, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ve Küresel Çevre Fonu (Global Environment Facility-GEF) Küçük Destek Programı tarafından desteklenmektedir.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serhat Karyeyen'in katılımlarıyla gerçekleşen konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Danışmanı, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Candan, ülkemizin; coğrafi konumu açısından hem üreyen kuş popülasyonları hem de göçmen ve kışlayan kuşlar için uluslararası öneme sahip bir ülke olduğunu belirtti. Türkiye'de kuşlara yönelik bilimsel araştırmaların ve doğal hayatı korumaya yönelik çalışmaların gün geçtikçe arttığını ifade eden Prof. Dr. Selami Candan, 2024 yılı temasının "Yaban Hayatı Suçları ve Kuşlar" olduğu Türkiye Kuş Konferansı'nın araştırma, koruma ve alan savunma faaliyetleri açısından akademisyenler ve sivil toplum örgütleri için ulusal ve uluslararası öneminin altını çizerek konferansı düzenleyen ve katılımcı araştırmacılara katkıları için teşekkür etti.

Prof. Dr. Selami Candan'ın ardından konuşmalarını yapan, GEF-SGP Türkiye Ulusal Koordinatörü Gökmen Argun ve Doğa Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tuba Kılıç Karcı ise 21.'si düzenlenen Türkiye Kuş Konferansı'na ev sahipliği yaptığı için Üniversitemiz Rektörlüğüne, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümüne ve Biyolojik Takip ve Araştırma Topluluğu'na teşekkürlerini sundular.

Açılış konuşmalarının ardından, iki gün boyunca kuşlar ve yaban hayatla ilgili olarak pek çok alandan ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaların yer alacağı konferansın sunumlarına geçildi.

kuşlar-1 kuşlar-1 kuşlar-1 kuşlar-1 kuşlar-1
background image