Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na Katıldı
28 Eylül 2024 | 20:10

Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu, İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) ev sahipliğinde yapıldı. Foruma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Necdet Hayta ve rektörler katıldı.  

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar açılışta yaptığı konuşmada, Türk Dünyasının iki önemli devleti olan Türkiye ve Özbekistan’ın, değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan kriz ve sınamalara her alanda iş birliklerini geliştirerek yanıt verebileceğini belirtti. İlişkilerin geliştirilmesinde yükseköğretim alanındaki iş birliklerinin önemli rol oynayacağını ifade eden Prof. Dr. Erol Özvar, "İş birliklerimizi taçlandıracak en önemli adım, Türkiye-Özbekistan Üniversitesinin kurulması olacaktır" dedi.

Programda, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal Kalkınma Dairesi Başkanı ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Odil Abdurakhmanov da bir selamlama konuşması yaptı.

Forumda, Abdurakhmanov'a İTÜ Senatosunca alınan karar doğrultusunda fahri doktor unvanı verildi.

III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumunda açılış konuşmalarının ardından Türkiye ve Özbekistan üniversitelerinin rektörlerinin katılımıyla “Sürdürülebilir Kalkınma: Yükseköğretim Kurumlarının Yeni Gündemi”, “Yükseköğretimin Dönüşümü: Dijitalleşme ve Yapay Zeka”, “Türkiye-Özbekistan Yükseköğretim Kurumları İş Birlikleri” ve “Yüksek Teknoloji Odaklı Kalkınma: Mühendislik Eğitiminin Rolü” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

itü-1 itü-1 itü-1
background image