Üniversitemiz Mimarlık Bölümü AtölyeDüşleDüşün Yeni Başarıları…
27 Eylül 2024 | 09:40

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mimari tasarım stüdyolarından “Atölye Düşle-Düşün” öğrencileri ve akademisyenleri, katıldıkları uluslararası mimari proje / fikir yarışmalarında aldıkları başarılara yenilerini eklemeye devam ediyor.

Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı yönetimindeki AtölyeDüşleDüşün, 2023-24 Bahar Dönemi “Seç-Yarış VIII” teması altında gerçekleşen çalışmalar, katıldıkları uluslararası yarışmalarda ödüller kazandılar.

Archiol’ün düzenlemiş olduğu “Home2124-2124 için Ev” yarışmasında 3. sınıf öğrencisi Şeymanur İşler ikincilik ödülüne layık görülürken, 3. sınıf öğrencileri Berfin Doğan ve Beyzanur Koç ile 2. sınıf öğrencisi Gülfidan Yalçınkaya Mansiyon ödüllerini aldılar. 22. Yüzyılda etkisini arttırması beklenen iklim krizi, hızlı kentleşme ve teknolojik gelişmeler karşısında ev kavramının insani boyutlarının tartışılmasını bekleyen uluslararası yarışmada, verilen toplam sekiz ödülün dördünü AtölyeDüşleDüşün öğrencileri almış oldular.

Uni.xyz’nin düzenlediği “A Place to Eat-Yemek için Yer” başlıklı yarışmada 2. sınıf öğrencisi Halime Aslan, tarihi Ulus Hali’nde hizmet veren hamallar başta olmak üzere dezavantajlı konumda olanlar için önerdiği yemek ve dinlenme projesi ile “Winner-Kazanan” ödülüne layık görüldü. Aynı yarışmada 2. sınıf öğrencisi Melike Şen ise Hindistan da fakir bir mahalle pazarındaki yiyecek israfını önlemek ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere önerdiği Bazeero projesi ile “People’s Choice-Halkın Seçtiği” ödülünü aldı.  

Londra’da eski bir endüstri yapısının dönüştürülerek ofis olarak kullanılması konusunda Uni.xyz’nin açtığı “Coalesce-Birleşmek” temalı yarışmada, CoBiophilic isimli tasarımıyla 4. sınıf öğrencisi Kübra Çelik, Avusturalya’da doğa içinde ilk-orta eğitim temasını işleyen “Experiential-Deneyimsel” başlıklı uni.xyz yarışmasında da “The Yard-Avlu” projesiyle 4. sınıf öğrencisi Melek Küçük “People’s Choice-Halkın Seçtiği” ödülünü aldı.

Tüm projelerin fikir geliştirme ve final ürün sunum çalışmalarında yapay zeka araçlarından destek alındı, stüdyoya ve çevrimiçi ortamlara başka okullardan ve uygulama alanından uzman kişiler davet edilerek tasarımlar kritik edildi, mimari proje stüdyosu eğitsel desteği ve denetimi ise Prof.Dr. Pınar Dinç Kalaycı yönetiminde, Doç. Dr. Can Güngör ve yarı-zamanlı öğretim elemanları Y.Mim. Hamiyet Gökmen Balcı, Y.Mim. İnci Shoainia ve Arş. Gör. Özge Zenter tarafından sağlandı.

Tüm öğrencilerin başarılarını kutlar, bu başarıların meslek yaşamlarında da artarak sürmesini dileriz.

atölye-1 atölye-1 atölye-1 atölye-1 atölye-1 atölye-1 atölye-1 atölye-1
background image