“2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” Adlı Program Gerçekleştirildi
17 Eylül 2024 | 15:46

Türkiye’nin ilk araştırma üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) toplantılarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. “Araştırma Üniversiteleri, Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı”nın ardından “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” adlı etkinlik de Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Rektörlük Yeni Senato Salonunda yapılan toplantıya Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Uğur Ünal, Yükseköğretim Kurulu Yürütme ve Genel Kurul Üyeleri, Rektörler, Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve konuklar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Gazi Üniversitemizde bir kez daha “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” münasebetiyle bir arada olmanın mutluluğunu ve memnuniyetini yaşıyorum” diyerek sözlerine başladı.

Günümüzde yaklaşık 250 milyon öğrencinin yükseköğretime devam etmekte olduğu bilgisini veren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretimin kitleselleşmesi ve küreselleşmesi beraberinde bu sektörde yaşanan zorlukların ve sınamaların toplumun sınırlı bir kesimini etkilemekten çıkıp bütün bir ülkeyi hatta daha geniş coğrafyaları tesiri altına alacak mahiyet kazanmaya başlamıştır. Bu nedenle yükseköğretimin sadece hali hazırdaki durumunu değil yakın gelecekte alabileceği şekilleri bugünden ele almak büyük bir ehemmiyet arz etmektedir” dedi.

Konuşmasında Yükseköğretim sistemimizin karşı karşıya gelebileceği sınamaları ve bunlara ilişkin bakış açılarını dile getiren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Hızla gelişen teknoloji, iklim ve çevre sorunları, küreselleşen çatışmalar, toplumsal ihtiyaçların değişimi ve ekonomik krizler ile bunlara bağlı olarak yeni becerilere veya yeteneklere olan beklentiler, bütün dünyada eğitim anlayışını yeniden şekillendirmektedir. Önümüzdeki yıllar, yükseköğretimde önemli fırsatların yanı sıra ciddi sınamaları da beraberinde getiren dönüştürücü bir sürecin habercisi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm paydaşlar olarak; dünyada rekabet gücü ve görünürlüğü yüksek, yeniliğe açık, kaliteli, istihdamı destekleyen, erişilebilir, kapsayıcı, dijitalleşmeyi ve uluslararasılaşmayı başarmış bir yükseköğretim sistemini hayata geçirmek hepimizin ülkemize ve milletimize karşı sorumluluğumuzdur. Bunları gerçekleştirmek için birlikte ve daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Sözlerime son verirken 2030’a Doğru Türkiye’de Yükseköğretim Toplantılarımızın ilkinin hayırlı olması temennimi ifade eder, bütün katılımcıları muhabbetle selamlarım.”

-1 -1 -1
background image