13 Eylül Dünya Sepsis Günü Farkındalık Etkinlikleri Kapsamında "Sepsiste Hedef 12" Adlı Sapan Yarışması Düzenlendi
13 Eylül 2024 | 17:49

Üniversitemiz Tıp Fakültesi, Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği tarafından 13 Eylül Dünya Sepsis Günü farkındalık etkinlikleri çerçevesinde, sepsis ve sepsise bağlı sorunlara dikkat çekmek üzere organize edilen "Sepsiste Hedef 12" adlı sapan yarışması, Üniversitemiz Rektörlük Yerleşkesi Kültür Merkezi Bahçesinde düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Hasan Tezer, Prof. Dr. Necdet Hayta ve Prof. Dr. Serhat Karyeyen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Selami Candan, Genel Sekreter Mustafa Afşar ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Atar'ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte, Tıp Fakültesi, Pediatri Ana Bilim Dalı, Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Uysal Yazıcı, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Özlem Tekşam ve Tıp Fakültesi, Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysun Bideci'nin konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tezer konuşmasında, sepsiste erken müdahalenin önemine dikkat çekerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Tıp Fakültesi öğretim üyelerine ve Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneğine teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal ise Üniversitelerin toplumsal farkındalık yaratmadaki önemli rolünü vurgulayarak, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü için düzenlenen yarışmada emeği geçen tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan sapan yarışmasına Ankara'da bulunan hastanelerin Çocuk Acil Bölümlerinde görev yapan doktorlar katıldı.

fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1 fotoğraf-1