Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, İhracat Akademisi İş Birliği Protokol İmza Törenine Katıldı
13 Ağustos 2024 | 17:10

Ticaret Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında İhracat Akademisi İş Birliği Protokolü imzalandı. Törene; Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve YÖK Başkanı Erol Özvar’ın yanı sıra, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ile Ankara’da yer alan üniversitelerin rektörleri katıldı.

Protokolün imza töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, küresel ticaret arenasında rekabetin her geçen gün arttığını belirtti. Prof. Dr. Erol Özvar, rekabette başarılı olabilmenin yolunun; iyi eğitim, alanında uzman, yenilikçi düşünebilen, çevresine duyarlı, üretken ve küresel trendleri takip edebilen yeni nesillere sahip olmaktan geçtiğini dile getirdi. Prof. Dr. Erol Özvar, İhracat Akademisi’nin kurulmasının, imza altına alınan protokolün en somut çıktılarından biri olacağını ifade etti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, akademinin, üniversiteler ile sektörün iş birliği içinde çalıştığı, gençlerin ve mezunların ihracat alanında uzmanlaşmasını sağlayacak eğitim programları sunacağını vurguladı.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, İhracat Akademisi ile bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerinin akademik ve kurumsal bir çatı altında güçlendirildiğine dikkati çekti. Protokol kapsamında, üniversiteler bünyesinde Sürekli Eğitim Merkezleri ile iş birlikleri gerçekleştirileceğini dile getiren Bakan Prof. Dr. Ömer Bolat, böylece öğretim üyelerinin akademik birikiminden güç alacaklarını söyledi. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Bolat, İhracat Akademisinde, dış ticaretin tüm süreçlerinin uygulamalı olarak anlatılacağı ve katılımcıların eğitim sonunda tüm dış ticaret süreçlerini tek başına yapabilecek seviyeye gelmesinin sağlanacağı bir müfredat oluşturulduğunu da belirtti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Erol Özvar ve Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, protokolü imzalayarak aile fotoğrafı çektirdi.

-1 -1 -1 -1 -1
background image