Gazi Teknopark Özbekistan-Türkiye İş Forumu’nda Uluslararası Anlaşmalara İmza Attı
26 Temmuz 2024 | 16:26

Gazi Teknopark ve Bilkent Cyberpark iş birliğiyle 24-26 Temmuz 2024 tarihlerinde Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te Özbekistan-Türkiye İş Forumu gerçekleştirildi. Türkiye Ticaret Heyeti, 15 bilişim firmasının katılımıyla önemli bir temsil gücüyle etkinliğe iştirak etti. Heyetin programı, Özbekistan Cumhuriyeti’nin ilk bilişim parkı olan IT Park'ta düzenlenen Global Business Services Forum ile başladı.

Heyetimiz daha sonra Özbekistan Büyükelçisi Olgan Bekar ve Ticaret Müsteşarı Ahmet Melih Horata ile bir araya geldi. Gazi Teknopark Genel Müdürümüz Elif Başak Teksin, Özbekistan Büyükelçimize Üniversitemizin madalyonunu takdim etti.

Heyet kapsamında, Gazi Teknopark’ta faaliyet gösteren MIA Teknoloji ve Smartmind, Özbekistan'ın bilişim sektöründeki lokomotif firmaları ile B2B görüşmeler gerçekleştirdi.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent'te bulunan en büyük üniversitelerden biri olan Muhammed el-Harezmi adına Taşkent Bilgi Teknolojileri Üniversitesi (TUIT) ile bir iş birliği protokolü imzalandı. Bu önemli anlaşma, TUIT Rektörü Makhkamov Bakhtıyor ve Gazi Teknopark Genel Müdürümüz Elif Başak Teksin tarafından imzalandı. İmzalanan protokol ile iki kurum arasında akademik ve teknolojik iş birliklerinin geliştirilmesi, ortak projelerin yürütülmesi ve bilgi paylaşımının artırılması hedeflenmektedir.

Gazi Teknopark, ayrıca Özbekistan'ın ileri gelen dört kurumu olan IT Park, Uzbek Cyber Park, INNO Park ve Technocorp ile uluslararası iş birliği protokolleri imzaladı. Bu protokoller, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini, teknoloji transferinin teşvik edilmesini, uluslararası iş birliği ortamlarının yaratılmasını ve yerel/uluslararası projelerde ortak bir iş gücünün oluşturulmasını hedeflemektedir.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image