Üniversitemiz 15 Bilim Alanıyla Dünya Listesinde
23 Temmuz 2024 | 10:53

Ulusal ve uluslararası başarılarıyla dikkat çeken Gazi Üniversitesi hemen her alanda yükselişini devam ettiriyor. Üniversitemiz birçok alanda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alıyor. Gazi Üniversitesi başarısı ODTÜ URAP'ın açıkladığı "2023-2024 dünya alan sıralaması"na da yansıdı. Üniversitemiz 15 bilim alanıyla (Kimya Mühendisliği, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Mühendislik, Teknoloji, Biyoloji, Fizik, Matematik, Malzeme Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Cerrahi, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Eczacılık, Eğitim, Enerji ve Yakıtlar) dünya alan sıralamasına girme başarısı gösterdi.

URAP Araştırma Laboratuvarının, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerine dikkati çekmek için hazırladığı 2023-2024 yılı alan sıralamasında, dünyadaki en iyi üniversiteler 78 farklı bilim alanına göre listelendi. URAP'ın internet adresinden kamuoyuna duyurulacak listede, üniversiteler son 5 yıldaki akademik performansları üzerinden değerlendirildi. Üniversitelerin makale, toplam doküman ve atıflarının ilgili alan içindeki etkisi ile uluslararası işbirliği ölçütleri, URAP alan sıralamasında kullanılan temel ölçütler oldu.

Türkiye, rapora göre alan sıralamasındaki üniversite sayısını geçen yıla göre yükseltti. Geçen yıl sıralamada 84 üniversitesi olan Türkiye, bu yıl 88 üniversitesi ile en az bir sıralamada yer aldı. Bu yıl açıklanan 78 alanın 45'inde yer alan Türkiye'nin, en fazla sayıda yer aldığı alanlar tıp-sağlık bilimleri ve mühendislik oldu. Türkiye'den en az bir bilim alanı ile sıralamaya giren üniversite sayısı geçen yıla göre 84'ten 88'e yükseldi.

-1
background image