“Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 AR-GE Proje Fikir Yarışması”ndan Öğrencilerimiz Başarıyla Döndü
19 Temmuz 2024 | 18:50

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) tarafından düzenlenen “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 AR-GE Proje Fikir Yarışması”nda kazananlar belli oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanı Selami Yazıcı’nın yer aldığı ödül törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Gelişli katıldı.

Ar-Ge Fikir Yarışmasının denizcilik alanında Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Yıldız'ın danışmanlığını yaptığı Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencileri Burak Günaydın, Ali Eren Avşar ve İTÜ Denizcilik Fakültesi son sınıf öğrencisi Göktuğ Yıldız'dan oluşan proje ekibi hazırladıkları “ASBOT Otonom Gemiye Dönüştürülmesi AR-GE Projesi” ile birinci oldular.  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Yusuf Erkan ise AIROTOPLAN konulu çalışmasıyla havacılık alanında üçüncülüğü elde etti.

Öğretim üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1