Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesi Tarafından Düzenlenen Geleneksel Hasat Bayramına Katıldı
18 Temmuz 2024 | 20:15

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından Haymana Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde düzenlenen Hasat Bayramı’na katıldı. Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve akademisyenlerle birlikte tırpan ve biçerdöverle buğday hasadı yaptı.

Buğday hasadına Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın yanı sıra Keçiören ve Gölbaşı belediye başkan yardımcıları, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar’ın konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile birlikte biçerdöver kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, bugünün hayatındaki müstesna günlerden biri olduğunu belirterek, “Ben Samsun’da doğdum. Şehir çocuğuyum. İlk defa hayatımda tırpan sallayarak buğday biçme işlemine katıldım. Ve yine biçerdöver sürme fırsatı buldum. Unutulmayacak bir gün yaşadım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çiftçi milletin efendisidir’ sözünün ne kadar anlamlı olduğunu gördüm. Emeğin ne kadar önemli olduğunu, bu sıcak arazide tırpan biçmenin, hasat yapmanın ne kadar zor olduğunu öğrenmiş oldum. Hasat Bayramı kardeş Ankara Üniversitemize, bütün çiftçilerimize, memleketimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

hasat-1 hasat-1 hasat-1 hasat-1
background image