Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kastamonu Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Programı Tecrübe Paylaşım Toplantısına Katıldı
18 Temmuz 2024 | 19:10

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 18 Temmuz 2024 tarihinde Kastamonu Üniversitesi’nde Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ile ilgili tecrübe paylaşım toplantısına katıldı.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans gerçekleştirilen toplantıya, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.  Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan, senato üyeleri, birim kalite komisyon üyeleri, üniversite kalite komisyon üyeleri ve üniversite alt komisyon üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük yaptı. Prof. Dr. Küçük, toplantı hakkında bilgi vererek, sözü Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’a bıraktı.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır konuşmasında, kurumsal akreditasyon başarısının sürdürülebilirliği için kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalışmalara ilişkin yapılan çalışmaların öneminden bahsetti. 

Prof. Dr. Bayındır, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında Üniversitemizin deneyimlerini anlatarak, Gazi Üniversitesi’nin YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde akademik ve idari birimlerinde yürütülen kalite güvence sistemleri ve akreditasyon hazırlıkları ve uygulamaları hakkındaki bilgileri akademisyenler ile paylaştı.

Üniversitenin kalite politikasını gerçekleştirmek ve başarıya ulaşmak için kurumun güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınması, iyileşmeye açık yönlerinin ise geliştirilmesi amacıyla Kalite Komisyonu tarafından kalitenin geliştirilmesine yönelik eylem planlarının hazırlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Bayındır, birimlerde memnuniyet anketlerin yapılması ve birim iç değerlendirme raporunun değerlendirilmesinin öncelik olması gerektiğini ifade etti.

Toplantının devamında, katılımcılar arasında soru-cevap oturumu gerçekleştirildi. Akademisyenler, Gazi Üniversitesi'nin akreditasyon süreçleri hakkında detaylı bilgi alarak kendi birimlerinde uygulayabilecekleri stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Toplantının sonunda konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Prof. Dr. Ramazan Bayındır’a tecrübe paylaşımı için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Üniversitenin kalite standartlarını yükseltmek ve uluslararası rekabet gücünü artırmak için kalite süreçlerinin etkin bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Gazi Üniversitesi'nin başarılı akreditasyon süreçlerinden edindikleri tecrübelerin Kastamonu Üniversitesi için yol gösterici olacağını ifade etti. Prof. Dr. Topal, bu tür tecrübe paylaşım toplantılarının, Üniversitenin kalite güvence sistemini güçlendireceğini ve akreditasyon süreçlerinde başarılı olmaya katkı sağlayacağını söyledi.

kastamonu-1 kastamonu-1 kastamonu-1 kastamonu-1 kastamonu-1 kastamonu-1
background image