Mühendislik Fakültesinde Büyük Veri ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nın Açılışı Yapıldı
16 Temmuz 2024 | 18:46

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde, Üniversitemiz ile INTERPROBE arasında imzalanan bilimsel, akademik ve teknolojik iş birliği amaçlı protokol kapsamında Büyük Veri ve Yapay Zeka Laboratuvarı açıldı.

Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Derekaya, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu ile PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen ve INTERPROBE Genel Müdürü Göksu Gürkaş'ın yanı sıra Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taha Yüce, SEM Müdürü Prof. Dr. Şerife Büyükköse, Anadolu Ajansı Teknoloji ve İnovasyon Direktörü Yakup Şıvka, BK Mobil Genel Müdürü İsrafil Dilmeç, BiSoft Genel Müdürü Serdar Güler, Başarı Mobil Genel Müdürü Osman Sezgi, ASELSAN Teknoloji ve İnovasyon Stratejileri Direktörü Mahmut Almaz, Yüksek Seçim Kurulu, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Şeref Şık, DIVVYDRIVE Genel Müdürü Yusuf Tulgar, DeepZeka Genel Müdürü Dr. Saadin Oyucu, Tekin Enerji Genel Müdürü Ertuğrul Tekin, Başarı Mobil Genel Müdürü Osman Sezgi, MAPPERX Genel Müdürü Hakan Yaralı, EMO Ankara Şube Başkanı Cevdet Aslan ve öğretim elemanları katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Büyük Veri ve Yapay Zeka Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, açılışta yaptığı konuşmada laboratuvarın açılışından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, bu tür kurulumların eğitim öğretim kalitesinin gelişmesine ve her geçen gün daha da değişen ve gelişen büyük veri ve yapay zeka alanında imkanların sunulması bakımından büyük yarar sağladığına değindi.

INTERPROBE Genel Müdürü Göksu Gürkaş, laboratuvarın açılmasındaki ana amaçlarını “Bu laboratuvarı işletmek ve buradan çıkacak çıktıları kendi projelerinde ve sanayide kullanmak ve de ülkenin teknoloji gelişimine, inovasyonuna katkıda bulunmak” şeklinde açıkladı.

PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen de Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu olması nedeniyle bu açılışın kendisi bakımından büyük önem taşıdığını anlattı. Büyük veri ve yapay zeka konusuna büyük önem verdiğini dile getiren Dr. Alper Özbilen, bu laboratuvar aracılığıyla büyük veri ve yapay zeka konusuna ilgi duyan öğrencilerin akademik bilgilerine, alan bilgisi katkısı sunmayı istediklerini belirtti.

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Derekaya, Mühendislik Fakültesinin araştırma faaliyetlerine önem veren bir fakülte olduğunu dile getirerek, bu bakımdan laboratuvarın açılışından mutluluk duyduklarını söyledi. Derekaya, bu laboratuvarın çıktılarının Fakültenin eğitim öğretim kalitesine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, laboratuvarın açılmasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taha Yüce, dünya ile rekabet edilebilmesi ve öncü ürünlerin ortaya çıkarılması bakımından laboratuvarın açılışının kritik bir önem taşıdığını dile getirdi. Dr. Taha Yüce konuşmasını başarılar dileyerek tamamladı.

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, kurum olarak büyük veri ve yapay zeka konusunda yapılacak çalışmalarda yer almaya çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Osman Mert, Üniversitemiz bünyesinde yapılacak büyük veri ve yapay zeka alanındaki çalışmalara destek vermekten kaçınmayacaklarını vurgulayarak, bu konuda Türk Dil Kurumunun imkanlarını kullanmaya hazır olduklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise Büyük Veri ve Yapay Zeka Laboratuvarı’nın açılışından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizin araştırma üniversitesi olduğunu dile getirerek, bu laboratuvarın faaliyetlerinin Üniversitemizin araştırma üniversitesi kimliğine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, laboratuvarın açılmasındaki katkılarından dolayı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu’na, Göksu Gürkaş’a ve Dr. Alper Özbilen’e teşekkür etti.

Açılış plaket taktimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

-1 -1 -1
background image