Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Açık’ın Başkanlığındaki TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyat Milli Takımının Büyük Başarısı
16 Temmuz 2024 | 15:30

Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Leyla Açık’ın Akademik Komite Başkanlığını Yürüttüğü TÜBİTAK Biyoloji Olimpiyat Milli Takımı, 7-14 Temmuz 2024 tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen 35. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında bir altın, üç gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Bu yıl Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen 35. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’na 81 ülkeden 305 yarışmacı katıldı. Liseli öğrenciler arasında her yıl düzenlenen 35. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatlarında (IBO) Ülkemizi temsil eden takımımız bir altın ve üç gümüş madalya kazandı.

Üniversitemiz Fen Fakültesi Öğretim Üyesi ve Biyoloji Olimpiyat Akademik Komite Başkanı Prof. Dr. Leyla Açık, öğrencilerinin başarılarıyla gururlandırdıklarını söyleyerek, “TÜBİTAK’ın bana verdiği görevi layıkıyla yapabilmek için öğrencilerimizin öğrenmesi gereken teorik ve pratik bilgiler kamplarda çocuklara ben, konuda uzman hocalar, tecrübeli olimpiyatçılar ve yüksek lisans ve doktora öğrencilerim tarafından verilmektedir” dedi.

Ülkemizi temsil eden geleceğin bilim insanı adaylarının yarıştığı yarışmada, biyolojik problemleri anlama ve biyolojik problemleri anlamak için kullanılan deney becerileri test ediliyor. Biyolojiye ilgiyi artırmak ve öğrencinin yaratıcılık becerilerini ölçmenin amaçlandığı yarışma, biyolojiye ilgi duyan ortaöğretim öğrencilerine yöneliktir. Üstün yetenekli öğrencileri bir araya getiren IBO, öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak ve bu alanda alanında kariyer yapmalarını sağlamayı hedefliyor. Yarışma biyolojik çalışmalara aktif ilgiyi teşvik etmek; biyoloji öğrencileri arasında ağ oluşturmayı ve anlayışı teşvik etmek; biyoloji eğitimini teşvik etmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacını taşıyor.

Prof. Dr. Leyla Açık başkanlığında ülkemizi temsil eden geleceğin bilim insanı adayı öğrencilerimizi tebrik eder, eğitimlerde görev alan tüm akademisyenlerimize ve destek veren TÜBİTAK’a teşekkür ederiz.

tübitak-1 tübitak-1 tübitak-1 tübitak-1 tübitak-1
background image