Mezunumuz 15 Temmuz Şehidi Cennet Yiğit’in Hatırası Anı Evinde Yaşatılıyor
12 Temmuz 2024 | 16:05

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit olan 23 yaşındaki mezunumuz Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in hatıraları, Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki babaevinin bodrum katında oluşturulan "anı evi"nde yaşatılıyor.

Cennet Yiğit'in anı evinde, onun fotoğrafları, çocukken oynadığı bebek, nişan yüzüğü, resmi üniforması, şehit olduğu sırada üstündeki kıyafetleri, darbecilerin bombardımanından kalan şarapnel parçaları, yaptığı resimler ve şehit arkadaşlarının fotoğrafları yer alıyor. Yiğit'in ailesi, kızlarına olan özlemlerini bu eşyalar aracılığıyla gidermeye çalışıyor.

Üniversitemiz Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü mezunu şehit Cennet Yiğit, son sınıf öğrencisiyken Polis Akademisi sınavlarını kazanarak, polis oldu. Cennet Yiğit, daha sonra Özel Harekat Polisi olarak çalışmaya devam etti.

Komiser Yardımcısı olarak 10 ay Özel Harekat da görev yapan şehidimiz 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırı sonucunda şehit oldu.

Mezunumuz şehit Cennet Yiğit’in ruhu şad, mekanı cennet olsun.

-1 -1 -1 -1
background image