Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı
9 Temmuz 2024 | 17:41

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezunlarını uğurladı. Mezuniyet töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Başkent Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, Hacettepe Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Dilsiz Aytemir ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) İkinci Bölge Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Cumhur Cem Abbasoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan depremde hayatını kaybeden öğrencileri Alperen Gök’ü anarak konuşmasına başlayan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erden Banoğlu, bu mezuniyet törenini Alperen Gök’e ithaf ettiklerini söyledi. Öğrencilerin zorlu bir eğitim sürecini geride bıraktığını ifade eden Prof. Dr. Erden Banoğlu, mezunlardan eczacılık mesleğini büyük bir sorumlulukla yerine getirmelerini istedi. Prof. Dr. Banoğlu, mezunların insan sağlığının korunması bakımından önemli bir görevi yerine getireceklerini söyledi. Dekan Prof. Dr. Erden Banoğlu, öğrenci aileleri ile Fakülte öğretim elemanlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. Banoğlu, mezunları tebrik ederek, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

TEB İkinci Bölge Ankara Eczacı Odası Başkanı Uzm. Ecz. Cumhur Cem Abbasoğlu ise Gazili eczacıları tebrik ederek “aramıza hoş geldiniz” dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ise Üniversitemizin en başarılı fakültelerinden biri olan Eczacılık Fakültesinin mezuniyet töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, Fakülte mezunlarının, Üniversitemizin araştırmalar yoluyla evrensel düzeyde fikir, bilgi, bilim, teknoloji ve hizmet üreterek toplumsal sorunların çözümüne ve hayat boyu öğrenme sürecine katkıda bulunma misyonu doğrultusunda ülkemizin “Sağlık Ordusunun Neferleri” olarak mezun olduklarının altını çizdi. Prof. Dr. Musa Yıldız, emek ve başarılarından dolayı Eczacılık Fakültesi mezunlarını ve ailelerini tebrik etti. Fakülte öğretim üyelerine de emeklerinden dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “Öğrencilerinizle ne kadar övünseniz, gurur duysanız azdır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne plaketlerini takdiminin ardından tören, Fakülte birincisinin konuşması, mezuniyet kütüğüne isim çakması ve flama devir teslimi ile devam etti. Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri tarafından tüm fakülte mezunlarına belgeleri takdim edilirken 6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden Alperen Gök, mezun meslektaşları ve Fakülte öğretim üyeleri tarafından anıldı. 2019 yılında Eczacılık Fakültesinde öğrenimine başlayan Alperen Gök, yaşasaydı bu yıl mezun olacaktı.

Tören, Eczacılık Yemininin ardından tüm mezunların keplerini heyecanla havaya atmalarıyla sona erdi.

Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1 Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1 Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1 Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1 Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1 Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1 Gazili Eczacıların Mezuniyet Heyecanı-1
background image