Üniversitemiz Birimlerinin Katılımıyla Enerji Verimliği Toplantısı Düzenlendi
4 Temmuz 2024 | 10:06

Üniversitemiz, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına bağlı “Kurum Enerji Yönetim Birimi”, Gazi Üniversitesi Enerji Yönetim Birimi Yönergesi gereğince Üniversitemizde enerjinin etkin kullanılması, enerji israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin bütçe üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasına ilişkin çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Kurum Enerji Yönetim Birimi tarafından danışmanlık hizmet alım süreci takibi yapılan Üniversitemiz TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile ilgili tüm dokümanlar hazırlandı ve belgelendirme sürecinin son aşamasına gelindi. Enerji Yönetim Sistemi kapsamında “Enerji Verimliliği Temel Bilgilendirme ve Farkındalık”, “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi ve Risk Değerlendirme ve Analizi Eğitimi” ve “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi” verildi. Ayrıca birimlerin görevlendirmesi doğrultusunda “Birim Enerji Verimliliği Sorumluları” ve “Kazan Dairesi Sorumluları” belirlendi.

Denetim öncesi “Tüketim izlemeleri ve ölçüm sonuçları”, “Enerji hedefleri, eylem planları ve kaynak ihtiyaçları”; “Enerji tüketimi iyileştirme fırsatları”, “Enerji politikası”; “Tüketimleri etkileyen cihaz bakımları ve birimlerin sorumlulukları” ve “Enerji performans göstergeleri ve enerji yönetim sistemi performansı” hususlarını istişare etmek ve danışman firma tarafından enerji yönetim sistemi ile bilgilendirme yapılması amacıyla Yönetim Gözden Geçirme Toplantısı düzenlendi. Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Yapı İşleri Daire Başkanı Öğr. Gör. Hacı Doğan, birim yöneticileri, birim enerji verimliliği sorumluları katıldı.

Toplantıda, enerji verimliliğinin sağlanabilmesi amacıyla birim enerji verimliliği sorumluları ve kazan dairesi sorumlularınca cihaz bakımları, enerji verimliliği ve tasarrufu önemleri konularında bilgi verilirken, bu hususlarda azami hassasiyetin sağlanması gerektiği ifade edildi.

-1 -1
background image