Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezunlarını Uğurladı
27 Haziran 2024 | 11:39

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi düzenlediği mezuniyet töreniyle, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını büyük bir gurur ve coşkuyla uğurladı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet programına; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Makbule Gezmen Karadağ ile Doç. Dr. Duygu Ağagündüz, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreni, Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanlarının verdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün Üniversitemizin genç ve dinamik fakültelerinin başında gelen Sağlık Bilimleri Fakültemizin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Toplum sağlığını ve kalitesini yükseltmeyi ilke edinen ve bu alanda gerekli bilgi ve beceriye sahip, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, dil ve konuşma terapisti, odyolog ve eğiticilerini yetiştirmeyi hedefleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2008 yılında kurulmuştur”  dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Fakülte; Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümü, Odyoloji Bölümü ile Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü olmak üzere, yakın zamana kadar 6; Ağustos 2022 yılı itibariyle Hemşirelik Bölümümüzün Hemşirelik Fakültesi olması ile birlikte halihazırda 5 bölümü bünyesinde barındırmakta ve yaklaşık 2400 öğrencinin sağlık profesyoneli unvanı ile taçlanmasında önemli bir rol oynamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) “Dünyanın her yerinde herkes; güçlü bir sağlık sistemi içinde, yeterli beceriyle donanmış, motive olmuş ve desteklenmiş bir sağlık profesyoneline kolayca erişebilmelidir.” şeklinde görüş bildirmektedir. Bunu sağlayabilmek şüphesiz öncelikle insan gücünün yetkinlik ve becerilerinin artırılması ve buna uygun insan gücünün sisteme dahil edilmesiyle gerçekleşebilir.”

Sağlık Bilimleri Fakültesinin alanı ile ilgili özgün çalışmalar yapan, ulusal ve uluslararası çevrelerde tanınan, toplum sağlığı ile ilgili plan ve politikalar oluşturulmasında danışılan, saygın, Gazili olmanın ayrıcalığını taşıyan, ülkemizde lider bir fakülte olma yolunda hızla ilerlemekte olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Sevgili öğrencilerimiz, sizler, misyonu “Topluma liderlik yapabilecek, milli, manevi, kültürel ve insani değerlere saygılı bireyler yetiştirmek; öncü araştırmalarla bilgiyi üreterek, paylaşarak ve hayata dönüştürerek toplumun yaşam boyu eğitim ve gelişim sürecinde katkıda bulunmak” olan üniversitemizden birer sağlık neferi olarak mezun oluyorsunuz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Kıymetli velilerimiz, asıl teşekkür ise sizlere… Sizlere, öğrencilerimize, çocuklarınıza verdiğiniz büyük emekleriniz için sonsuz  teşekkür ediyor ve sevincinizi sizlerle paylaşıyorum. Öğrencilerimizi 4 yıllık eğitim-öğretim sürecinde destekleyen değerli öğretim üyeleri ve elemanlarını da ayrıca kutluyorum. Sevgili öğrenciler, Gazili olmanın ayrıcalığını ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin değerli öğretim elamanı kadrosu ile yetişmenin haklı gururunu yüreğinizde her daim taşıyacağınıza ve yurdumuzun dört bir yanına şifa dağıtacağınıza inancım tamdır. Hepinize meslek hayatınız boyunca başarılar ve esenlikler diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ise, “Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2023- 2024 akademik yılı mezuniyet töreninde, sizlerle birlikte olmaktan önce gurur, sonra da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, şöyle devam etti: “Mezuniyet törenleri; bir eğitim kademesinin tamamlanmasının, bir dönemin kapanışının ve yeni bir yolculuğun başlangıcının habercisidir. Bugün burada; uzun bir öğrenim yolculuğun, emek ve azimle dolu geçen yılların ardından; ülkemizin nadide üniversitelerinden birisi olan, Gazi Mustafa Kemal’in imzasını taşıyan üniversitemizden, sizleri uğurlamanın buruk sevincini yaşıyoruz.   Gazili olmanın ayrıcalığı ile üniversitemizden mezun olan tüm öğrencilerimizi ve onların baş mimarı olan ailelerimizi gönülden kutluyor, başarı dolu ve sağlıklı ömürler diliyorum. Sizlerle birlikte olmak bizim için de bir ayrıcalıktı. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum.”

Sağlık Bilimleri Fakültesinin 2008 yılında kurulduğunu dile getiren Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, “15 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, fakültemiz; çok kısa bir sürede lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla ülkemizin en çok tercih edilen Fakültelerinden birisi olmuştur. Ayrıca, büyük bir onur ve gurur ile söylüyorum ki;  fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Hemşirelik Bölümümüz ilgili kurumlar tarafından akredite edilmiş ve 2024 yılı itibariyle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması Mesleki Yeterlilik Kurumu Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) kapsamında uluslararası tanınırlık kazanmıştır” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, şunları aktardı: “Ülkemizde, sağlık politikalarının oluşturulmasında ve geliştirilmesinde söz sahibi, yol gösterici bir fakülte olma amacına ulaşmak için; Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi ve Sosyal Hizmet Bölümleri ile bilimsel, akılcı ve insani olarak ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için gayret sarf eden mezunlar yetiştirmekten son derece mutluyuz.”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Sevgili mezunlarımız; sizler yarınımızın sahipleri,  ülkemizin geleceğisiniz. Yaşamınız boyunca; önce devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan iyi birer insan olun! Daha sonra, başarılı birer sağlık profesyoneli olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, onun izinden gidin. Atatürk’ün 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' sözü, sizlere ışık ve yol gösterici olsun. Değerli ailelerimiz; bin bir emek ve zorlukla, tüm yaşamları boyunca evlatlarınıza her türlü maddi ve manevi destek sağladınız. Göstermiş olduğunuz sevgi, sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Bugün emanetlerinizi, haklı bir gurur, büyük bir onur ile, birer meslektaş olarak aramıza katıyoruz. Sözlerime son verirken fakültemizin 2023-2024 mezunlarını yürekten kutluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun."

Fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve plaketlerinin takdim edilmesinin ardından tören sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image