Mühendislik Fakültesi 2024 Yılı Kalite Koordinatörlüğü Birim Ziyareti Gerçekleştirildi
27 Haziran 2024 | 07:46

Üniversitemizde kalite güvencesi sisteminin sürekli geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen Mühendislik Fakültesi Birim Ziyareti, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız'ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. H. Nurgül Durmuş Şenyapar ve Kalite Komisyonu Birim Danışman Üyesi Prof. Dr. Deran Oskay’dan oluşan heyetle Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ev sahipliğinde 26.06.2024 tarihinde gerçekleştirilen ziyarete Dekan Yardımcısı ve Birim Kalite Ekibi Başkanı Prof. Dr. Filiz Derekaya ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Feyzi Akşahin ve birim kalite ekibi üyeleri, Kalite Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Ayyüce Aydemir Karadağ, Kalite Komisyonu Öğrenci Temsilcisi Habip Furkan Boyraz ve Fakülte Sekreteri Murat Tüze katıldı. Birime bağlı program alt çalışma gruplarında görevli akademisyenler toplantıyı fiili ve çevrim içi katılımla takip etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız göreve geldikleri andan itibaren kurumsal akreditasyon ve program akreditasyonu çalışmalarına önem vererek ISO 9001:2015 KYS çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ettiklerini hatırlatarak birçok üniversitenin henüz sürecin başında olmasına rağmen Gazi Üniversitesinin bugün bu çalışmaları başarıyla tamamladığına dikkat çekti. Geçtiğimiz yıl itibarıyla 5 yıllık tam kurumsal akreditasyon aldığımızı ifade eden Rektör Prof. Dr. Yıldız, “Başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ve ekibine, aynı zamanda akademik birimlerimizde kalite çalışmalarını sürdüren bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu. “Kalite süreci açısından Akreditasyonu aldınız, tamam artık bu iş bitti, olmuyor. Sürekli o kaliteyi korumak gerekiyor. Yani arabanızın konforunu korumak gibi, bakımını yaptırmak gibi. Belirli periyotlarda bakıma götürüyoruz ya arabayı, aynı onun gibi. 2 yıl sonra tekrar değerlendirme gerekiyor. 5 yıllık tam kurumsalk akreditasyon aldık diyorsunuz ama 5 yıl duralım, 5 yıl sonra tekrar çalışırız olmuyor; iki yıl sonra tekrar bir izlemeye geliyorlar. Bu süreçleri iyi takip etmek gerekiyor. Yani sürdürülebilir olması gerekiyor. Çok şükür bütün akademik birimlerimizde gerek akademisyenlerimiz tarafından gerek öğrencilerimiz tarafında kalite çalışmalarının benimsendiğini görüyoruz. Çok başarılı kalite ekipleri oluştu. Bundan sonraki süreç içerisinde de 5 yıllık akreditasyonu alırken gayret gösterdiğiniz gibi bundan sonra da gayret göstereceğine inanıyoruz. Üniversitemiz elde etmiş olduğu kurumsal akreditasyon başarısı için izleme süreçlerimizi de sizlerin desteğinizle başarıyla tamamlayacağımıza ben inanıyorum.” diye konuştu.

Akreditasyon çalışmalarının Üniversitemizin uluslararası derecelendirme kuruluşları tarafından belirlenen sıralamalarını da etkilediğini ve Gazi Üniversitesinin bu sıralamalarda çıkışa geçtiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Yaptığınız her bir çalışma, her bir dokunuş bizim üniversitemizin yukarıya doğru çıkmasını sağlıyor. Hepsinin arkasında yatan kalite çalışmalarıdır.” sözleriyle kalite çalışmalarının önemini vurguladı.

Kalite Komisyonu Öğrenci Temsilcisi Mühendislik Fakültesi Öğrencisi H. Furkan Boyraz’ın ve birim öğretim üyelerinin sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını, Üniversitemiz için güzel sonuçlara vesile olmasını diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

Kurumsal akreditasyon başarımızın sürdürülebilirliği için kurum ve birim düzeyinde yürütülmesi gereken çalışmalara ilişkin Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasının ardından Kalite Komisyonu Birim Danışman Üyesi tarafından hazırlanan Birim İç Değerlendirme Raporu incelemesinin sunulduğu toplantıda, BİDR ve KİP-İR yazımına ilişkin bilgilendirme yapılarak kurum ve birim iyileştirme planları görüşüldü, katılımcıların kalite süreçlerine ilişkin soruları yanıtlandı.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image