Üniversitemiz Tıp Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
26 Haziran 2024 | 17:05

Üniversitemiz Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı ve Türkçe Tıp Programı mezunları düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Nazmi Mutlu Karakaş, Doç. Dr. Asiye Uğraş Dikmen, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Bostancı, fakülte öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninin açış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan yaptı. Tıp Fakültesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Alper Ceylan, Fakültenin alanında uzman öğretim üyeleri ve öğrencileriyle Türkiye’nin en gözde tıp fakültelerinden biri olduğunu belirtti. Tıp Fakültesinin, kurulduğu günden bugüne eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerinde öncü ve lider olmuştur. Olmaya da devam edecektir” dedi.  

Öğrencilerini birer meslektaş olarak mezun etmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.  Prof. Dr. Alper Ceylan, öğrencilerin bugünlere gelmesinde emeği geçen ailelere, öğretim üyelerine, fakülte yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bugün 2023-2024 dönem mezunlarımızı yuvadan uğurlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Yıldız, büyük emekler sarf ederek bu noktaya gelmiş olan mezunlarımızı, tarifi dahi mümkün olmayan fedakârlıklarla onları bugüne kadar desteklemiş olan kıymetli ailelerini ve mezunlarımızın eşsiz yetkinliklerle hekim olmalarında büyük katkıları olan akademik personelimizi içten duygularla kutladı.

Tıp eğitiminin, insan sağlığı için üniversite yıllarından başlayarak, modern tıbbın sürekli ilerlemesi ile kendini yenileme, bilimsel gelişmeleri takip etme ve uygulamaları gerektiren, hayat boyu süren bir eğitim süreci olduğuna değinen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Siz öğrencilerimiz de bu yola başladığınızda, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen pandemi sürecini ve geçen sene deprem sürecini yaşadınız. Her iki zor durumda da, tüm zorluklara rağmen eğitiminize hız kesmeden devam ederek, bugünlere ulaştınız. Bizler de bu süreçlerde sizlerin yanınızda olmak için elimizden geleni yaptık” dedi., Tıp Fakültesinin üniversitemizin görünen yüzü olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yıldız, göreve geldikleri süreden bugüne kadar, tıp fakültesinde 70 profesör, 90 doçent, 61 doktor öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi doktor olmak üzere toplamda 227 yeni kadro ataması yapıldığını dile getirdi. Yıldız, bu atamaların büyük çoğunluğunun ‘görevde yükseltilme’ ataması olduğuna dikkat çekerek, atama kriterlerini karşılayan her hocanın atamasının yapıldığına vurgu yaptı.

Uzun süredir inşaatı durmuş olan yeni hastane binasının yapımının, uzun uğraşlar sonucu yeniden başlatıldığını ve tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, Hastanemizde kemoterapi ünitesi, E blok yoğun bakım, ameliyathaneler, servislerin açılışı, ülkemizde ilklerde yer alan Faz-I merkezimizin açılışının yapıldığını hatırlattı. Dekanlık binamızdaki laboratuvarların yenilendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yıldız, Merkez Kütüphanemizin yenilenerek öğrencilerimizin kullanımına açıldığını söyledi. Yıldız, en çok Gazi Üniversitesinin çaba ve desteği ile üç üniversite iş birliği sonucunda NÖROM’un faaliyete geçtiğini aktardı.

Üniversitemizin araştırma üniversitesi olmakla birlikte, YÖKAK akreditasyon kriterlerini karşılayarak 5 yıllık tam akreditasyonu aldığını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sizler hem akredite olan bir üniversiteden, hem de 2 programı da akredite olan bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun. Hayatınız boyunca okumayı, eğitim almayı, emek harcamayı gerektiren bir mesleğin üyesisiniz artık.  Milletimize, Ülkemize, Dünyaya faydalı bireyler olarak çok çalışacağınızdan hiç şüphemiz yok. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasının ardından Fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere plaket ve diplomalarını takdim etti.

Tören sonunda Tıp Fakültesi mezunları hekimlik andını okudu. Mezuniyet töreni, mezunların keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image