“Uluslararası Genç Araştırmacılar Kongresi – IV” Gerçekleştirildi
26 Haziran 2024 | 11:16

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen, “Uluslararası Genç Araştırmacılar Kongresi – IV” adlı etkinlik geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Çevrim içi olarak yapılan programa Rektörümüz ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mutlu Tahsin Üstündağ, dekanlar, müdürler, daire başkanları, akademisyenler, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1926 yılında kurulan Gazi Üniversitesi, kurulduğu günden bu yana eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında, bilimsel ve akademik çalışmalarını ulusal ve uluslararası ölçekteki iş birlikleri ile devam ettirmektedir. Köklü bir mirası ve geçmişi olan Üniversitemiz, geçmişten bu yana bilim ve teknoloji alanlarındaki rolü ve sorumluluğunu taşımakta ve paydaşları aracılığı ile üretilen bilgi ve değerleri topluma aktarmayı amaç edinmektedir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Gazi Üniversitesi bugünü ve geçmişiyle gurur duyduğu gibi, gelecek için de heyecan duymaktadır. Bu heyecanı sizler, genç araştırmacılarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Gazi Üniversitesi Uluslararası Genç Araştırmacılar Kongresi, eğitim bilimleri alanındaki araştırmacıların bilgi, deneyim ve bilimsel çalışmalarını paylaştığı, eğitim bilimlerindeki güncel çalışmalardan haberdar olabildiği, eğitim bilimleri kapsamındaki güncel konuları akademik düzeyde tartışabildiği bir ortamı bizlere sunmaktadır.”

Kongrenin dördüncüsünün düzenlendiğine işaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Eğitim bilimlerinin farklı alanlarında öğrenim gören  genç araştırmacılar yoğun ilgi göstermiştir. Bu doğrultuda kongremize Kazakistan, Azerbaycan ve Türkiye’den 145 bildiri gönderilmiş, 131 bildiri kongremizde sunulmak üzere kabul edilmiştir” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Araştırma ve inovasyonun desteklenmesi, üniversitelerimizin en temel misyonlarından birisidir. Bu misyon doğrultusunda, sizlerin yaratıcı çalışmalarını teşvik etmek, gerekli kaynakları sağlamak ve sizlere her türlü desteği vermek için buradayız. Çünkü biliyoruz ki, sizlerin başarısı, ülkemizin ve dünyanın daha aydınlık bir geleceğe ulaşmasının anahtarıdır. Konuşmamı burada tamamlarken dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Gazi Üniversitesi Genç Araştırmacılar Kongresi'nin düzenlenmesinde emeği geçen Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne, Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ayrıca tüm düzenleme ve bilim kurulu üyelerimize teşekkür eder, tüm katılımcılara başarılar dilerim.”

Açılışta konuşan Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin ise kongre hakkında bilgiler verdi. Kongrenin artık geleneksel hale geldiğine dikkat çeken Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, kongrenin Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve GUZEM iş birliğinde düzenlendiğini aktardı.

Kongrenin uluslararası bir kongre olduğunun altını çizen Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şaban Çetin, “Kongremizin ana teması “Eğitim Bilimleri Çalışmaları” olarak belirlenmiştir. GÜGAK, farklı ülkelerden yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin meslektaşlarıyla uzmanlık, deneyim ve bilimsel çalışmalarını paylaşmalarını, aralarında iş birliği ve eşgüdüm sağlamayı, yeni bakış açıları ve çalışma alanları oluşturmayı amaçlamaktadır. Siz değerli katılımcıların bilimsel ve eğitici katkılarının üst düzeyde olacağına ve verimli bir görüş alışverişi fırsatı doğacağına inanıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

-1 -1 -1 -1
background image