Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezunlarını Uğurladı
25 Haziran 2024 | 14:47

Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, düzenlediği mezuniyet töreniyle 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunlarını büyük bir gurur ve coşkuyla uğurladı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet programına; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Ayaz Alkaya, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Özcan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülsün Akay ile Doç. Dr. Gamze Metin Gürsoy, öğretim üyeleri, öğrenci velileri, misafirler ve mezun olan öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan mezuniyet töreni, Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğretim elemanlarının verdiği müzik dinletisi ile devam etti.

Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün, burada, siz değerli mezunlarımızın üniversite yaşamınızın önemli bir dönemini tamamlamanızı kutlamak için bir araya geldik.  Beş yıl süren bir eğitim-öğretim döneminden sonra 160 genç diş hekimi mezunumuzu yuvadan uğurlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Doksan sekiz yıllık tarihi ile Üniversitemiz Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biridir. Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan, deneyimli ve nitelikli akademik kadrosu ile Türkiye’nin lider ve marka üniversitelerinden biri olan Üniversitemiz 2017 yılında araştırma üniversitesi seçilmiştir. Kurulduğu günden bu yana üniversitemiz, sunduğu eğitim-öğretim ve diğer hizmetlerin kalitesini her geçen gün artırabilmek amacıyla sürekli bir değişim ve gelişim içerisindedir. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda, Üniversitemiz 2022 yılı YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı değerlendirmeleri neticesinde, 5 yıl süreli "Tam Akreditasyon" alma başarısını göstermiştir.”

Konuşmasında mezunlara da seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Meslek hayatınızda kökleri çok sağlam temellere dayanan bir üniversiteden mezun olduğunuz bilinciyle hareket etmenizi ve mesleğinizi etik kurallardan ayrılmadan ve bilimsel doğrulardan sapmadan icra etmenizi isterim.  Karşılaşacağınız belirsizlikler ve zorluklar her ne olursa olsun, hepsinin üstesinden gelebileceğiniz bilgi ve yetkinlerle donatılmış durumdasınız. Gazi Üniversitesinde geçirdiğiniz süre boyunca emekleriniz, özveriniz ve azminizle sizleri kutluyorum. Bu aşamaya gelene kadar birçok zorlu yoldan geçtiniz. Bugün her biriniz ağız, diş sağlığımızı koruyan, tedavi eden başarılı hekimler olarak yolunuza devam edeceksiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz ve sizlerin de üniversitemizin bir parçası olmaktan gurur duyduğunuza eminiz. Sizi uğurlamadan önce, her zaman Gazi Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunuzu tekrar hatırlatmak isterim” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Mezunlarımızın değerli aileleri; büyük bir heyecan içinde evlatlarınızın bu başarısına tanıklık ediyorsunuz ve elbette en fazla gururlanması gereken sizlersiniz. Duyduğunuz güven doğrultusunda evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Büyük emekler sarf ederek, bu noktaya gelmiş olan mezunlarımızın, fedakârlıklarla onları bugüne kadar desteklemiş olan kıymetli ailelerini de tebrik ediyorum. Deneyim ve birikime sahip güçlü bir akademik kadro tarafından emin ellerde eğitim görmüş çocuklarınız, çok donanımlı birer hekim oldular. Mezunlarımızın başarılarına ve geleceklerine inancımız tamdır. Yurdumuzun her köşesinde en iyi sağlık hizmetini vereceklerinden, akademik başarılar elde edeceklerinden ve üzerlerindeki emeklerinizi boşa çıkarmayacaklarından eminim. Sizleri en içten duygularımla kutluyorum. Sevgili mezunlarımız mezuniyetimizi yürekten tebrik ediyor, hayatlarınızın yeni döneminde başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’dan sonra konuşan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman Güngör ise, “Gazi ismini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Üniversitemiz 1926 yılında, Fakültemiz ise 1968 yılında kurulan Türkiye’nin en güçlü ve köklü eğitim kuruluşları arasında yer almaktadır” dedi.

Diş Hekimliği fakültesinde 84 profesör, 17 doçent, 8 doktor öğretim üyesi, 8 öğretim görevlisi ve 216 araştırma görevlisi yer aldığı bilgisini veren Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, “Güçlü akademik kadromuz, Okulumuza ayak bastıkları ilk günden beri sevgili gençlerimizi gerek iş hayatlarında gerek sosyal hayatlarında çeşitli başarılara imza atacak bireyler olarak yetiştirerek bugünlere getirdiler” diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesinin ilk mezunlarını 1973 tarihinde verdiğine işaret eden Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, bugüne kadar toplam 5 bin 172 mezun verdiklerinin altını çizdi. Fakültenin kuruluşunun 56. yılını büyük bir onurla kutladıklarını da ifade eden Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, gerçekleştirilen törenle 160 mezunu daha uğurladıklarını anlattı.

Dekan Göngör, şöyle devam etti: “Sevgili öğrencilerimiz, 5 yıl boyunca verilen yoğun teorik eğitimin yanı sıra zorlu klinik ve pratik sorumluluklarınızı da yerine getirerek meşakkatli ve bir o kadar da zor olan eğitimlerinizi tamamlayarak bugün Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinden birisinden mezun olmanın haklı gururunu ve kıvancını yaşıyorsunuz. Sizler, her biriniz bu fakülteden mezun olmayı ve hayallerinizdeki mesleğinize başlamayı sonuna kadar hak ediyorsunuz.”

Üniversite hayatının sadece eğitimle sınırlı olmadığını kaydeden Dekan Prof. Dr. Kahraman Güngör, konuşmasını şöyle tamamladı: “Öğrenci olarak başladığınız bu yolun sonunda hocalarınız ile meslektaş oldunuz. Sevgili genç meslektaşlarım, hayatınız boyunca her türlü yeniliğe uyum sağlayıp, meslek hayatınızda etik kurallara bağlık kalarak, topluma kaliteli ve değerli hizmetler sunacağınıza inanıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Protokol konuşmalarının ardından fakülteyi dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve plaketleri takdim edildi. Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini fırlatmaları ve çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image