GÜTMAM'ın Yeni Laboratuvarlarıyla Bilim ve Teknolojiye Katkı
14 Haziran 2024 | 22:33

Gazi Üniversitesi Temel ve Mühendislik Bilimleri Merkez Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜTMAM) tarafından düzenlenen önemli bir etkinlik, GÜTMAM Müdürü Prof. Dr. Sema Bilge Ocak'ın organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Etkinliğe Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdülkerim Yörükoğlu, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Uğur Gökmen, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Gürhan İçöz ve Doç. Dr. Murat Bilen, GÜTMAM Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ramazan Çakıroğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Esra Uyar ile akademik personeller Öğr. Gör. Aslıhan Demirkaya ve Öğr. Gör. Ayten Seçkin katıldı.

Etkinlikte, merkez laboratuvarlarında yürütülen mevcut faaliyetler ve kurulması planlanan yeni laboratuvarlar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye’de bir ilk olarak Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan "Mineraller ve Bor Teknolojisi" Ana Bilim Dalı'nda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ile Ar-Ge çalışmalarının önemine değindi. Bu kapsamda, yine üniversiteler bazında bir ilk olan ve GÜTMAM bünyesinde kazandırılan "Mineraller ve Bor Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı'nın, bu alanda yapılacak araştırmalar ve geliştirilecek projeler için büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Gazi Üniversitesi, yenilikçi laboratuvarları ve ileri teknoloji ile donatılmış araştırma merkezleriyle ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki öncülerinden biri olmaya devam ediyor. Etkinlikte yapılan görüşmeler, üniversitenin bu alandaki kararlılığını, bilimsel araştırmalara ve işbirliğine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

-1 -1
background image