“G3 – Gazili Genç Girişimciler İş Fikri Yarışması Ödül Töreni” Düzenlendi
14 Haziran 2024 | 14:28

Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) A.Ş. tarafından “G3-Gazili Genç Girişimciler İş Fikri Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi.  Rektörlük Yeni Senato Salonunda yapılan törene, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi TTO Genel Müdürü Utku Seçkin, Gazi Teknopark Genel Müdürü Elif Şafak Teksin, Senato Üyelerimiz ile ödül alan öğrenciler katıldı.

Gazi TTO Genel Müdürü Utku Seçkin, TTO olarak Üniversitemizde teknoloji tabanlı girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl iş fikri yarışması düzenlediklerini söyledi. İş fikri yarışması ile öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi girişimcilik alanında teşvik ettiklerini belirten Utku Seçkin, bu sene ikincisi düzenlenen G3 - Gazili Genç Girişimciler İş Fikri Yarışmasının 13 Kasım 2023’te çağrısını açtığını ve 56 girişimcinin katılımı ile yarışmanın başladığını ifade etti. Utku Seçkin, 56 girişimciye Girişimcilik, Sınai Haklar, Proje Döngüsü, Nevada Üniversitesi Özmen Center tarafından Amerika’daki Girişimcilik Ekosistemi, Tasarım Odaklı Düşünme eğitimleri verildiğini dile getirdi. Eğitimler tamamlandıktan sonra başvuruların değerlendirildiğini ve 31 girişimci ile ikinci aşamaya geçildiğini anlatan Seçkin, ikinci aşamada girişimcilere detaylı bir şekilde “İş Planı Eğitimi” verildiğini ve iş planlarını hazırlamaları istendiğini vurguladı. Utku Seçkin, iş planlarının değerlendirilmesi sonucu 10 İş fikrinin finale kalmaya hak kazandığını ve bu 10 finaliste mentörlük hizmeti sağlandığını kaydetti.  

Genel Müdür Utku Seçkin, 7 Haziran 2024 tarihinde yapılan final etkinliği ile ödüle layık görülen ilk 5 girişimci ekibin belirlendiğini sözlerine ekledi.

Bu programın diğer bir hedefinin de girişimcileri TÜBİTAK TEYDEB 1812 - BİGG Programına yönlendirerek kendi girişimlerini gerçekleştirmeleri için ihtiyaçları olan finansal desteği sağlamak olduğuna değinen Utku Seçkin, “Bu sene finalistlerimizden 3’ü Gazi Teknopark tarafından yürütülen BİGG Anahtar programına başvurmuş ve 2’si ön elemeyi geçerek BIGG programının birinci aşamasına davet edilmiştir. 1 finalistimiz ise BİGG Programının bir sonraki çağrısı için özel olarak hazırlanacaktır” dedi.

Seçkin, İş Fikri Yarışması paydaşımız olan Gazi Teknopark ve sponsorumuz Halkbank’a teşekkür etti.

Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından girişimci ekiplerimize ödülleri takdim edildi.

Tüm girişimci ekiplerimizi tebrik ediyor, girişimcilik yolculuklarında başarılar diliyoruz. 

Ödül alan ekiplerimiz şunlardır:

“Sağlıklı yaşamayı teşvik eden, israfı azaltmayı, mağazaların müşterilerine erişimini kolaylaştırmayı sağlayan mobil uygulama” ile 5. olan ekibimiz FİTCASH.  

“Elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonlarını kolay bulmasını için özelleştirilmiş rotalar oluşturan mobil uygulama” ile 4. olan ekibimiz GREEN MİLES

“Gezginler için Gezi rotası oluşturan mobil uygulama” ile 3. olan ekibimiz ROADPACKERS.

“Tarım sektöründe zararlı kanatlı böcekleri kendisine çeken fan” ile 2. olan ekibimiz KEMURSGEN.

“Kronik yaraları daha hızlı iyileştirilmesini sağlayan Zenginleştirilmiş bakteriyel selüloz bazlı yara örtüsü” ile 1. olan ekibimiz POWCEL.

g3-1 g3-1 g3-1 g3-1
background image