Araştırma Üniversitesi Süreçleri Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
13 Haziran 2024 | 23:08

Üniversitemizde Araştırma Üniversitesi Süreçleri Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yücel Gelişli, Prof. Dr. Ramazan Bayındır, rektör danışmanları, dekanlar, enstitü ve yüksekokul  müdürleri ile öğretim elemanları katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “Üniversitemiz, Araştırma Üniversitesi Performans Göstergelerinin, Üniversite İzleme Değerlendirme Kriterleri ve Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi kapsamlarında her yıl değerlendirildiğini söyledi. Üniversitemizde kaydedilen başarılara dikkat çeken Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi 2017 yılında Araştırma Üniversitesi vasfını almış, A3 kategorisinden A2 Kategorisine yükselmiş ve bu yıl da A2 kategorisindeki yerini korumuştur. Ayrıca, YÖK tarafından açıklanan 2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda 13 farklı göstergede ilk 5’e girmeyi başaran Üniversitemiz, 208 üniversite arasında, Öğrencilerin Yaptığı Endüstriyel/Sektörel Projelerin Sayısı ve Araştırma-Geliştirmeye Harcanan Bütçe Oranı sıralamasında büyük farkla birinci olmuştur. Bu başarılarda araştırma-geliştirme süreçlerinde sizler ile beraber kararlılıkla yürüttüğümüz süreçlerin ve atılan adımların çok önemli payı bulunduğunu bir kez daha belirtmek isterim. Araştırma-geliştirme süreçlerinin yönetiminde; planlamaların, stratejilerin, tabana yayılmış uygulamaların ve yöneticilerimizin kararlılıkla yürüttüğü izlemelerin katkısı ve değeri çok yüksektir. Bu başarılarda çok kıymetli desteklerini esirgemeyen siz değerli hocalarımıza ve yöneticilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Musa Yıldız, başarıların teşvik edilmesi ve yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla da etkinlikler düzenlemeye önem verdiklerini ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: “2022 yılında sözleşmesi imzalanan Dış Kaynaklı Proje Yürütücüsü veya Gazi TEKNOPARK’ta şirket sahibi/ortağı olan akademisyenlerimiz için ödül töreni, akademisyenlerimizin üstün emekleri ile yetiştirdikleri öğrencilerin yarıştığı, dereceye giren öğrencilerimizin ödüllendirildiği ve gelenekselleştirdiğimiz Doktora Tez Ödülleri Yarışması, 2021 ve 2022 yıllarında patenti veya Q1-Q2 kategorilerinde makalesi olan akademisyenlerimiz için ödül töreni, Q1-Q2 kategorilerinde on ve üzeri yayın yapan akademisyenlerimiz ile birlikte yemekli toplantı ve araştırmacı öğrenci vizyonumuza uyumlu olarak Öğrenci Projeleri Kongresi ve Bilim Şenliği düzenlendi. Öğrenci Kongremizde başarı gösteren öğrencilerimiz ve kongreye destek sağlayan akademisyenlerimiz ödüllendirildi. Ayrıca, 2023 hedef göstergelerinin gerçekleşmesinde yüksek performans gösteren ilk üç akademik birimimize Güdümlü Proje desteği sağlandı. Akademisyenlerimize APSİS puanlarına göre Performansa Dayalı Araştırma Projesi destekleri verildi.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, öğretim elemanlarına, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğüne ve bu törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi adresli yayınlarına yapılan atıflarla Üniversitemizin tanınırlığına ve araştırma süreçlerine katkı sağlayan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim etti.

-1 -1 -1 -1 -1 -1 -1
background image