“2. Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması” Düzenlendi
13 Haziran 2024 | 10:30

Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “2. Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması” düzenlendi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü koordinatörlüğünde Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Hemşirelik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve elemanlarının katkıları ve Gazi Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birimi Araştırmalar Koordinasyon Birimi, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı iş birliğinde gerçekleştirildi.

Etkinlik, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü ANKA QUARTET müzik grubu tarafından gerçekleştirilen açılış konseri ile başladı. Etkinlik konuşmaları proje yarışması koordinatörü Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü’nün konuşması ile başladı Boşnak Güçlü, Atatürk’ün “Bilim gerçeği bilmektir” ve “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözlerini vurguladı. Proje yarışması ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan ve Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın açılış konuşmaları ile devam etti. Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan “Öğrenci projelerinin lisans seviyesinde yapılıyor olmasının öneminden” bahsetti. Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise “Araştırma Üniversitesi olan Gazi Üniversitesi’nde öğrenci projelerine verilen destekleri ve projelerin bilime sağlayacağı katkıları” vurguladı.

 “2. Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması” öğrenci projelerinin sözel ve poster sunumları ile devam etti. Sabahki oturumların ardından tüm öğretim üye ve elemanları lisans öğrencileri ile Gazi Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen öğle yemeğinde buluştu.

Gazi Üniversitesi Konser Salonunda gerçekleşen etkinliğe Ankara, İstanbul, Sakarya ve Bolu’dan farklı üniversitelerden yaklaşık 400 öğrenci ve 50 öğretim üyesi ve elemanları katıldı. Öğleden sonra tamamlanan sözel ve poster sunumlarının ardından ödül töreni düzenlendi.

Sözel proje birinciliğini “3D Yazıcı ile Üretilen Fleksör Tendon Kesilerinin Fonksiyona Etkilerinin Gösterilebileceği Modellerin Öğrencilerin Bilgi Düzeylerine Etkisinin İncelenmesi” adlı projeyle Gülin Ebrar Erdem ve ekibi kazandı.

Sözel proje ikinciliğini “Genç Yetişkinlerde Akıllı Telefon Bağımlılığının El Fonksiyonlarına Etkisi: Ön Çalışma” adlı projeyle Merve Nur İşçi ve ekibi kazandı.

Sözel proje üçüncülüğünü ise “18-35 Yaş Aralığındaki Ayak Bileği Dorsifleksiyon Limitasyonu Olan Bireylerde Farklı Miyofasyal Gevşetme Yöntemlerinin Karşılaştırılması” adlı projeyle Buket Ünal ve ekibi ile kazandı.

Poster proje birinciliğini “Üç Değerlendirici Arasında Kol Çevre Ölçümünün Gözlemci İçi ve Gözlemciler Arasında Güvenilirliği” adlı projeyle Yaren Engin ve ekibi kazandı.

Poster proje ikinciliğini “3D Yazıcı ile Üretilen Yaralanmış Doku Modellerinin Öğrencilerin Sağlıklı ve Yaralanmış Dokuları Ayırt Etme Becerilerinin Artırmada Kullanılabilir mi?” adlı projeyle Kevser Ezgi Erdoğan ve ekibi kazandı.

Poster proje üçüncülüğünü “Serebral Palsili Çocukların Motor Düzeylerine Göre Ebeveynlerinde Sosyal Dahil Olma ve Toplumsal Katılım Durumlarının Karşılaştırılması: Ön Çalışma” adlı projeyle Ece Çağla Yıldız ve ekibi kazandı.

Ödül töreni ardından “2. Sağlık Bilimleri Gençlik Projeleri Yarışması Gençlik Festivali” gerçekleştirildi.

sağlık yarışma-1 sağlık yarışma-1 sağlık yarışma-1 sağlık yarışma-1 sağlık yarışma-1 sağlık yarışma-1
background image