Üniversitemiz İdari Birimlerine Yönelik “Birim Stratejik Planı İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” Yapıldı
7 Haziran 2024 | 11:55

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından Gazi Üniversitesi Stratejik Yönetim Yönergesi'nin 30’uncu maddesi gereğince birim stratejik planları izleme ve değerlendirme çalışmalarının nasıl yürütüleceğiyle ilgili olarak bir toplantı düzenlendi. Rektör Yardımcısı ve Strateji Geliştirme Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Yeni Senato Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Kurumsal Veri Yönetim Sistemi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Emre Boran, Doç. Dr. Nurcan Turan Oluk ve Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen’in yanı sıra birim yöneticileri fiilen, birim stratejik planlama ekibi üyeleri ise çevrim içi katıldı.

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 2024-2028 Stratejik Planı dönemi kapsamında birimler tarafından hazırlanan stratejik planların izleme ve değerlendirme süreçlerinde birimlerden beklenenler hakkında bilgi verdi. Stratejik planda yer alan hedeflere ulaşmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ramazan Bayındır, izleme ve değerlendirme çalışmalarının birimlerde sistematik bir şekilde yürütülmesini desteklemek amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini ifade etti. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, yeni plan dönemi itibariyle birimlerden stratejik planlarına ilişkin altı aylık dönemlerde izleme ve yıllık olarak da değerlendirme çalışmaları yürütmelerinin ve bu çalışmaların sonuçlarının, birimlerin iç ve dış paydaşlarının katılım sağladığı toplantılarda değerlendirilmesinin beklendiğini söyledi. Stratejik planların değerlendirilmesinde güvenilir veri toplamanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır bu süreçte Kurumsal Veri Yönetim Koordinatörlüğü tarafından birimlere gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın açılış konuşmalarını takiben Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen konuştu. Zeynep Bumin Süzen, konuşmasında stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarının önemi ve yöntemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Birim stratejik planlarının altı aylık sürelerde izlenmesinin planların yılsonu gerçekleşmelerini güvence altına almak üzere gerekli tedbir ve faaliyetlerin planlanması için büyük önem arz ettiğini belirtilen Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen, bu kapsamda birimlerde performans göstergesi ve hedef gerçekleşmelerinin hesaplanma yöntemi ve hedefler düzeyinde değerlendirmeler yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgi verdi.

Prof. Dr. Fatih Emre Boran ise stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarındaki veri toplama süreçleri ile ilgili deneyimlerini paylaştı. Veri toplama sürecinde dikkat edilecek hususlar ve göstergelere ait veri kaynakları hakkında bilgilendirme yapan Prof. Dr. Fatih Emre Boran, kurumsal hafızanın birimlerde oluşturulması için birim stratejik plan izleme ve değerlendirme çalışmalarında Kurumsal Veri Yönetimi Sistemi ile verilerin toplanması gerektiğini söyledi. Kurumsal Veri Yönetim Sisteminde tüm alt birimlerin tanımlandığının altını çizen Prof. Dr. Fatih Emre Boran, gerekli yetkilendirmeler ile üniversite tüm birimlerin sistemi kullanılabileceğini sözlerine ekledi.

-1 -1
background image