Üniversitemiz GreenMetric’te ilk 500’de
7 Haziran 2024 | 10:45

Gazi Üniversitesi hemen her alanda yükselişine devam ediyor. Üniversitemiz dünyanın en çevreci üniversiteleri arasına girmeyi başardı. Gazi Üniversitesi, dünyanın en çevreci üniversiteleri arasında 483’üncü sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), Yeşil Üniversite Endeksi Platformu (UI GreenMetric) 2023 verilerine ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye’den 36 devlet ve 9 vakıf olmak üzere toplam 45 üniversitenin ilk 500’de yer aldığı belirtildi. Dünya genelinde 84 ülkeden 1183 üniversitenin yer aldığı sıralamada Üniversitemiz 483’üncü sırada yer aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemizde çevre dostu teknolojilerin kullanımına, atık yönetimi ve enerji verimliliği çalışmalarına büyük önem verildiğini ifade etti. Bu kapsamda yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, katkılarından dolayı Üniversitemiz akademik ve idari personeline teşekkür etti.

green-1