“Gazi TEKNOFEST ve Öğrenci Toplulukları Şöleni” Gerçekleştirildi
6 Haziran 2024 | 16:15

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Gazi TEKNOFEST ve Öğrenci Toplulukları Şöleni” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Ön Bahçesinde yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Genel Sekreter Mehmet Ali Özkan, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özçelik, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Aynur Özcan, Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, Teknofest ve Yarışmalar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cemil Ocak, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Metin Uygur, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanı Öğr. Gör. Nur Uzun, akademik ve idari birim yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, ilk kez 2021 yılında düzenledikleri, geçtiğimiz yıl ise asrın felaketi sebebiyle gerçekleştiremedikleri Gazi TEKNOFEST ve Öğrenci Toplulukları Şenliği ile öğrencilerimizin taleplerini yerine getirme fırsatı bulduklarını söyleyerek, bu şöleni gerçekleştiren herkese teşekkür etti.

Prof. D. Yıldız, bugün, Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlamak ve teknoloji üreten bir Türkiye hedefine ortak olmak isteyen TEKNOFEST takımlarımızla, faaliyetleriyle Üniversitemize her alanda değer katan topluluklarımızı bir arada görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Gazi Üniversitesinin 2017 yılında YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi olarak seçildiğini anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Her yıl güncellenerek genişletilen Araştırma Üniversiteleri sıralamalarına esas teşkil eden göstergelerini sistematik çalışmalarıyla yükseltmiştir. Bu kapsamda Üniversitemiz, araştırma üniversiteleri sıralamasında A3 kategorisinden A2 kategorisine yükselerek Yüksek Düzey Araştırma Performansı Gösteren üniversiteler arasında yer alma başarısı gösterdi. Bu başarı aynı zamanda her biri Araştırmacı Öğrenci statüsünde olan öğrencilerimizin araştırma faaliyetlerinde başarı sağlayarak Ülkemizi teknoloji üreten ülke konumuna getirme sorumluluğunu da artırmaktadır” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “Üniversitemiz “Bilimde özgünlüğü arayan; araştırma, eğitim, teknoloji konularındaki gelişmelerde sorgulayıcı, eleştirel, toplumun ve insanlığın gereksinimlerine hizmet edecek yenilikçi çağdaş yaklaşımı” kendine “Temel Değerler” olarak benimsemektedir. Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan ve içerisinde Üniversitemizin de bulunduğu birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ülkemizde teknoloji üretmeye yönelik bireysel yetkinliklerin geliştirilmesi ve toplumsal bilincin artırılması hedefiyle hayata geçirilmiştir.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şunları anlattı: “Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST 2023 festivallerinde Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettik ve birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerine ek olarak pek çok ödül aldık. Başarı grafiğimizi daha da yukarı çıkardık. TEKNOFEST tarafından paylaşılan verilere göre 2023 yılında Üniversitemizden bu etkinliğe katılan takım sayısı 195’ken, 2024 yılında bu rakamlarda iki katından fazla artış kaydettik ve 2024 yılı itibariyle Üniversitemizden etkinliğe katılan takım sayımız 399’a ulaştı. İlk günden itibaren Gazi Üniversitesini her alanda daha da ileri götürme hedefiyle, bilim ve öğrenci odaklı çalışmalarımızın karşılığını aldığımızı görmek bizler için tarifsiz bir gurur kaynağıdır.”

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Öğrencilerimizin eğitim-öğretim dışında kalan zamanlarını değerlendirmek ve sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini başarıyla sürdüren Öğrenci Toplulukları Üniversitemizin dinamik yönünü temsil etmektedir. Öğrenci Topluluklarımız ile hem üniversitemizde bütünleştirici ve gelişimci bir iklim oluşturuyoruz hem de öğrencilerimizi geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin kendi iradeleriyle yaptıkları her tür topluma yararlı etkinlik, onların ekip çalışmasının önemini anlama, liderlik yapma, birlikte hareket etme becerilerini geliştirmelerine ve geleceğe daha iyi hazırlanmalarına yardımcı oluyor. Öğrenci Topluluklarımızın faaliyetlerini oldukça kıymetli buluyoruz. Gazi Üniversitesi ailesinin bireyleri olarak, “dahil olduğu her alanda en iyisi olma” motivasyonumuz ve “Gazili olmanın ayrıcalığı” ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Konuşmamı sonlandırırken, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Sosyal İşler ve Toplumsal Katkı Koordinatörlüğümüz ile TEKNOFEST ve Yarışmalar Koordinatörlüğümüze, idari birimlerimize ve kıymetli öğrencilerimize şahsım ve Üniversitemiz adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.”

Ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından TEKNOFEST 2023 Yarışmalarında ve öğrenci topluluklarımızda derece ve ödül alan hocalarımıza ve takımlarımıza teşekkür belgeleri takdim edildi.   

Şölen, Eşli Dans Sporları Topluluklarının dans gösterileri, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi’nin Roman Halk Dansları ekibinin gösterileri ve DJ performansıyla devam etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberindeki heyet ile şölen alanını gezerek stantlardan bilgi aldı. Etkinlik, düzenlenen konserin ardından sona erdi.

Üniversitemiz TEKNOFEST 2023 Yarışmalarında dereceler ve ödüller alan hocalarımız ve takımlarımız şunlardır:

Dr. Öğretim Üyesi Duygu Yılmaz Usta ve Prof. Dr. Zeynep Şafak Teksin (Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü,

İnsanlık Yararına Teknoloji-Sosyal İnovasyon kategorisinde yarışan Derin Mavi Takımı, CER-MİG su altı kaynak Rov’u ile ikincilik ödülü,

Gazi Hamerkop takımı Helikopter Tasarım Yarışmasında üçüncülük ve Sunum Özel Ödülü,

BetterCallGazi takımı Turkish Airlines Travel Hackathon’da Jüri Özel Ödülü,

Eğitim Teknolojileri Yarışması kategorisinde yarışan Prometheus, En iyi Sunum Ödülü,

ÇELİKKANAT Raylı Sistemler Takımı TEKNOFEST 2023 kapsamında düzenlenen Hyperloop Geliştirme Yarışmasında Kurul Özel Ödülü,

Dikey İnişli Roket Yarışmasını dokuzunculukla tamamlayan KOROLEV ST Takımı En İyi Takım Ruhu Ödülü,

KOVAN takımı Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışmasında Performans Ödülü,

Üniversitemiz Eşli Dans Sporları Topluluğu Sporcularından Ceyda Girit ilk kez katılmış olduğu 27 Nisan 2024 tarihinde Marmaris'te düzenlenen Türkiye Dans Sporları Federasyonuna bağlı Dans Sporu Solo Latin Yetişkinler Ulusal Sıralama Yarışması'nda Türkiye 2.’si,

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 09-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen “20. Üniversiteler Halk Müziği Şenliği Halk Dansları Yarışması’nda Üniversitemiz Türk Halk Oyunları Topluluğu Stilize dalda Van yöresi oyunlarıyla Türkiye 3'üncüsü,

Üniversitemiz Bisiklet Topluluğunun 4 ayrı yarışta kadın, erkek ve bireysel yarışlarda dereceleri belirleyen bulunmaktadır. Bunlar;

İzmir Ünilig Dağ Bisikleti ve yol bisikleti yarışında kadın ve erkek takım ikinciliği,

Gazi Üniversitesi 3. Yol bisikleti yarışı bireysel erkek üçüncülük,

Erkek takım ikincilik,

Kadın takım üçüncülük,

7.ODTÜ Üniversiteler arası dağ bisikleti yarışı Bireysel erkek dördüncülük ve beşincilik,

Erkek takım birincilik,

Kadın takım üçüncülük

Akdeniz Üniversitesi 5. Üniversiteler arası dağ bisikleti yarışı

Erkek bireysel birincilik,

Erkek takım ikincilik.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 09-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen “20. Üniversiteler Halk Müziği Şenliği Halk Dansları Yarışması’nda Üniversitemiz Halk Oyunları ve Dansları Topluluğu artistik dalda Ankara (Seymen) yöresi ile Türkiye 4’üncülüğü.

tekno-1 tekno-1 tekno-1 tekno-1 tekno-1 tekno-1 tekno-1 tekno-1
background image